Van analoge naar digitale video in een handomdraai

4
479

Praktijk
We probeerden de ConvertX eerst uit op een Ahtlon-gebaseerde pc. Hoewel de ConvertX zélf wel correct werd geïnstalleerd, vertoonde WinDVD Creator kuren op dit systeem. Van zodra we probeerden video te converteren via de ConvertX herstartte het systeem zonder boe of ba.


Plextor ConvertX voorzijde

Op een Pentium IV-gebaseerde pc werkte de combinatie ConvertX en WinDVD Creator wél naar behoren. Je bespaart heel wat tijd doordat de ConvertX dankzij zijn interne processor video capteert en onmiddellijk, in echte tijd, omzet naar een digitaal formaat.
WinDVD Creator is een vrij eenvoudige videobewerkingstoepassing die niet dezelfde krachtige mogelijkheden biedt als Pinnacle Studio. Maar voor het converteren van video en eenvoudige bewerkingstaken volstaat WinDVD Creator zeker. Een gebruiksvriendelijke wizard neemt je aan het handje doorheen het ganse proces, van digitaliseren over editeren, masteren en ten slotte branden.
Helemaal perfect werkt het allemaal nog niet. Wij converteerden probleemloos een SVHS videoband met de ConvertX in MPEG-2 formaat. De kwaliteit was perfect, maar toen we in WinDVD Creator een DVD brandden van deze video, verdween het geluid spoorloos. Het geluid bleef wél aanwezig op een SVCD die we brandden van hetzelfde materiaal.
In de toekomst zou je de ConvertX ook moet kunnen combineren met een ander videobewerkingspakket, maar voor nu is het toch wel lastig dat de bundel zoals Plextor die verkoopt nog wat schoonheidsfoutjes bevat. De hardware werkt voortreffelijk, maar de meegeleverde videobewerkingssoftware staat nog niet helemaal op punt.


Plextor ConvertX achterzijde

Conclusie
De ConvertX is een handig apparaat als je vaak analoge video moet converteren naar een digitaal formaat. De adviesprijs van 211,75 euro is redelijk, maar als je slechts enkele video’s wilt digitaliseren kun je best naar een professional stappen, want dat zal goedkoper zijn. Spijtig ook van de schoonheidsfoutjes in de meegeleverde videobewerkingssoftware van Intervideo en het (voorlopige?) gebrek aan ondersteuning voor videosoftware van andere fabrikanten.
Adviesprijs
211,75 euro
Systeemvereisten
Pentium III 800 MHz of hoger, Windows XP/Windows 2000, 256 MB RAM, 10 GB vrije ruimte op de harde schijf, videokaart met 24-bit resolutie capaciteit en ondersteuning van DirectX 9.0b, geluidskaart met ondersteuning voor 48 KHz playback (PCI aanbevolen), DirectX 8.1 (inbegrepen in meegeleverde software WinDVD Creator), USB 2.0 interface, cd-romdrive voor installatie, een cd-rw voor het branden van cd’s, Video-cd of mini-dvd en een dvd+/- rw voor het branden van dvd’s en cd’s.
1
2
Vorig artikelHarde-schijfspelers met kleurenscherm
Volgend artikelData opslaan en beschermen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. k heb het volgende probleem met intervideo win dvd creator2 platinum;.misschien hoor ik deze vraag hier niet te stellen, maarik krijg da ook helemaal netgens een oplossing, ook niet van intervideo
    ik heb met creator 2 een film gemaakt. uit 6uur heb ik in 2 maanden zwoegen 1u26 gehaald. nu wil ik \”film maken\” . dat doet hij tot 3% voor het eind. dan rijg ik een run-time error en loopt het programma vast, en kan ik opnieuw beginnen.wanneer ik het film maken volg, dan maakt hij deze helemaal tot het eind, alleen de tijd loopt dan nog even door en komt dus deze foutmelding.wanneer ik van het storyboard naar de ntijdlijn wil gaan, loopt het programma ook vast en moet ik zelfs de pc opnieuw opstarten om alles weer aan de praat te krijgen.De creatorversie komt van intervideo suite platinum die bij het moederbord geleverd is een zg oem-versie.Intervideo wil dus niet helpen en verwijst naar de fabrikant en de fabrikant helpt niet omdat het software is.ik heb mijn vraag op meerdere plaatsen uitstaan, maar het lijkt wel of niemand met intervideo werkt.Ik kan dus nu mijn film niet afmaken en branden.Nu ik je stukje hier gelezen heb, begrijp ik dat je wat meer ervaring hebt opgedaan met creator 2.ook een gratis probeerversie wil maar niet lukken.
    mijn pc is een pentium 4 3,2 ghz 1gb geheugen asus p4p800e moederbord. ik hoop dat je me kunt helpen of wat tips hebt.
    marcel

  2. hallo Marcel,
    Ik wil graag aan de slag met de video-bewerken van opgenomen film van mijn camcorder naar de PC harddisk , en vervolgens naar mijn DVD brander. Ik ben een Newbie op dit gebied en struin dus het internet af naar bewerkingsmateriaal of apparaten. En nu lees ik je reactie op deze advertentie van het Plextor apparaat .Ik vind jou opmerking terecht als het met freeware kan en dus voor aanmerkelijk weiniger. Als ervaren gebruiker is mijn vraag aan jou of je mij wat tips voor mij hebt welke software ik het beste zou kunnen gebruiken en dat tevens niet al te ingewikkeld is . Ik kijk uit naar een reactie van jou op dit verzoek em hoop dat je mij op weg kunt helpen
    in deze voor mij nieuwe materie.
    Alvast bedankt,
    leandro ferreira
    emailadres: mflf@xs4all.nl

  3. wat zou je denken van virtual dub voor het bewerken van divx en mpeg4 bestanden, en er zijn genoeg freeware programma\’s mpeg 1&2 te editen en vervolgens vob files te maken die dan weer op een dvd kunnen worden gezet, alleen de prijs € 211,00 t.o.v. $ 159,00.
    Wat zou dat verschil kunnen veroorzaken?

Reacties zijn gesloten.