Mobiele hebbedingetjes

2
50

Benq M310 Wireless Mini Optical Mouse
De Benq M310 is met 85 X 51 X 30 mm een echte minimuis. Het is een draadloze optische muis die werkt via een miniontvanger die eruitziet als een klein geheugenstaafje dat je in een USB-poort dient te stoppen. Je notebook (of pc) detecteert de nieuwe hardware automatisch.

Op de miniontvanger zit een verbindingsknop, evenals aan de onderkant van de muis. Je dient na het aansluiten van de miniontvanger op de USB-poort binnen de tien seconden op beide knoppen tegelijkertijd te drukken om de muis te activeren. De muis werkt via 27-MHz radiofrequentie en kan je gebruiken tot op 1,2 meter van de ontvanger. Benq levert twee AAA-batterijen mee die je in de muis moet plaatsen.
Wanneer je de muis niet gebruikt kun je de ontvanger opbergen in een compartiment aan de achterkant van de muis. Als je de ontvager in het compartiment plaatst wordt automatisch de stroom uitgeschakeld om de batterijen te sparen. Dat kun je desgewenst ook handmatig doen door tegelijkertijd de linkermuisknop, rechtermuisknop en het scrollwiel in te drukken. Indien je de muis vijf minuten niet hebt gebruikt, wordt automatisch de slaapstand geactiveerd.

Werken met de piepkleine muis geeft je eerder het gevoel iets breekbaars beet te hebben dan een computermuis. Toch reageert de muis goed en is ze inzetbaar op zowat alle ondergronden door de optische technologie (behalve op glas). Omdat je het muisje slechts met je vingertoppen kunt beetpakken en het je hand niet ondersteunt, is de M310 niet echt geschikt om er erg lang mee te werken. Maar voor mensen die een hekel hebben aan het touchpad of de G-knop van hun notebook is het een handige oplossing. De Benq M310 Wireless Mini Optical Mouse is beschikbaar in de kleuren lederzwart en Ferrari rood. Benq levert een draagzakje met de muis.

Conclusie
De dubbele oplossing die Conceptronics met de Mobele USB Light & Fan biedt, is voor de road warrior die geregeld warme oorden opzoekt en vaak in het halfduister of het donker zijn werk moet doen wellicht net iets meer dan een gadget. De Benq M310 Wireless Mini Optical Mouse is vooral een handige oplossing voor wie zijn notebook liever met een muis bestuurt. Al is het wel een piepklein ding dat zeker niet geschikt is om er intensief mee te werken.
Adviesprijs
Coneptronic Mobile USB Light & Fan: 9,90 eur;
Benq M310 Wireless Mini Optical Mouse: 49,90 euro.
1
2
Vorig artikelNieuwe camera in de Photosmart R-serie
Volgend artikelBreedbeeldnotebooks
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.