Twee compacte PocketPC’s

2
68

Het 3,5-inch TFT-kleurenscherm van de n30 is helder en heeft de voor PocketPC’s gebruikelijke resolutie van 240 x 320 pixels. De Li-Ion batterij van de n30 kun je niet zelf verwisselen. Je krijgt ook geen bureaustand: je moet het stellen met een usb-kabel die tegelijk dienst doet als stroomkabel. Een draagzakje steekt wel in de doos. De n30 is dus een nogal eenvoudige PocketPC, die wel alle gebruikelijke functies biedt van dit platform en dit tegen een zeer democratische prijs (299 euro, twee jaar garantie inbegrepen).

De batterij houdt het in onze worst case scenario Spb Benchmark batterijtesten 229 minuten uit zonder en 186 mét Bluetooth ingeschakeld. Acer geeft zelf een autonomie op van acht uur. Dat is wellicht wat te hoog gegrepen, maar een uur of vijf moet zeker mogelijk zijn, op voorwaarde dat je de helderheid van het scherm beperkt en de stroombesparingsmaatregelen optimaal instelt.
De Spb Benchmark Index voor de n30 is 1359,73, wat iets beter is dan de HP Ipaq 1940/45, maar niet zo goed als de Fujitsu-Siemens PocketLOOX 420.

Prestaties: 79/100
Prijsprestaties: 88/100

1
2
3
4
Vorig artikelUltraplat kijkplezier
Volgend artikelKantoorgsm in een opvallend ontwerp
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.