Bekijk je fotoreportages op tv

7
60

Samen op één schijfje
Volgens de fabrikant zou je op één dvd tot twee uur fotoreportage kunnen zetten. Hopelijk ga je dat je vrienden en kennissen niet aandoen! Anderzijds is het toch jammer om een groot deel van een dvd ongebruikt te laten. Ook daar is aan gedacht: je kan meerdere voorstellingen op één dvd zetten, die je vanuit een professioneel menu met de afstandsbediening van je dvd-speler kan starten.


Maken van een menu en het branden

Op verschillende media
Foto’s op TV 2.0 laat je toe deze voorstelling op een dvd te zetten of op een cd-rom. Er is evenwel een groot verschil. Op een cd-rom kan je de bestanden ofwel als vcd (VideoCD) zetten, maar dan worden de beelden gecomprimeerd in MPEG1-formaat wat een lage resolutie (maximaal 352 x 288 pixels) oplevert – zeg maar gerust een onscherp beeld – ofwel als vcd Diavoorstelling, wat een hoge resolutie (maximaal 704 x 576 pixels) oplevert, maar nu ben je alle animaties in beeld en tekst kwijt. Werk je op een dvd, dan worden de foto’s gecomprimeerd in MPEG2-formaat, wat de gekende scherpe dvd-kwaliteit oplevert (maximaal 720 x 576 pixels) mét alle animaties.

Etiketten en inlays
Heb je je dvd gebrand, dan wil je natuurlijk ook nog een etiket en een dvd-inlay afdrukken om het geheel "af" te maken. Hier heeft Foto’s op TV 2.0 nog een leuke verrassing in petto: een beetje verstopt in het menu voor het branden van de dvd vind je een knop die het programma "PC Drukkerij 3 CD’s en DVD’s" start! Dit programma is ook afzonderlijk te verkrijgen bij Easy Computing aan ¤ 14,95 maar het wordt hier gewoon als extraatje bijgeleverd. Uiteraard kan je dit programma ook gaan gebruiken om hoesjes en inlays te maken voor je muziek-cd’s, dat is mooi meegenomen.


PC drukkerij 3 CD’s en DVD’s

1
2
3
4
Vorig artikelBeschadigde Office bestanden herstellen
Volgend artikelNieuwe reeks LCD-tv’s
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. lijkt me toch een zeer eenvoudig program zal het uitproberen gezien de prijs best meevalt via nero en roxio is het nogal langdradig hopelijk is dit van easy comp sneller trouwens de anderen zijn stukken duurder,als dit progr zo goed is als de boeken van easy comp. dat moet het ok zijn.

  2. (Antwoord ook op het forum geplaatst onder Software Algemeen)
    Hallo Peter,
    Wat het branden op CDROM betreft, zijn er waarschijnlijk heel wat overeenkomsten – het ene programma is al wat beter of sneller of eenvoudiger in gebruik dan het andere. Er bestaat zeker ook goede freeware! Ik heb wel de indruk dat het door jou aangehaalde programma alleen MPEG1 aankan – en als het enigszins kan, is MPEG2 (DVD kwaliteit) echt wel aan te bevelen kwestie van beeldkwaliteit. Maar met wat speurwerk zal je waarschijnlijk ook hiervoor wel freeware vinden op het internet…

  3. Eigenlijk komen al deze programma\’s op hetzelfde neer, wanneer je een goede foto met goede resolutie op TV wilt tonen, wordt deze omgezet naar een \”videoresolutie\”, ttz een beeld van 480×320 pixels of iets in die aard. Voor bewegende beelden is dit nog aanneembaar, maar een stilstaand beeld wordt wazig. Als je je foto\’s op een deftige manier in groot beeld wilt tonen, zit er niets anders op dan een beamer ofte video/dataprojector te kopen. Dan maak je met vb powerpoint een diamontage die wél synchroon loopt. Er bestaan natuurlijk ook nog vele andere programma\’s die dat kunnen. Het komt in feite hier op neer, dat een TV geen PC is en omgekeerd. Beiden produceren wel een beeld, maar het is niet hetzelfde. Je kan het vliegtuig nemen naar Rome of de fiets …

  4. hopenlijk is dit programma beter dan de anderen van easycomputer. had er eingelijk al van af gezien van deze firma nog ites te kopen. Heb een vijftal produkten van heb in huis en gebruik ze niet meer. Ondersteuning mag je vergeten, en dikwijls slaan de programmas tilt. Misschien eindelijk verholpen? Hopenlijk voor de kopers, zal het nog eens proberen, gezien de prijs toch meevalt-

  5. Een prima programma, maar toch kom ik een paar probleempjes tegen, die ik wel even vermeldingswaardig vind.

    1. Als jezelf via het programma teksten toevoegd, en de uiteindelijke diavoorstelling als VCD op een CD-tje brandt, dan blijkt dat de teksten op de televisie veel groter zijn dan computer toont, dus vaak zijn de teksten zo groot, dat ze niet meer op het televisieschermpassen.

    2. Je kunt per foto opgeven hoeveel minuten deze tijdens de presentatie zichtbaar moet zijn. Helaas worden deze gegevens niet opgeslagen, dus als je een bestaande presentatie opent, staan alle tijden weer op default 5 seconden. Dat is vrij irritant, want je moet dan alle plaatjes weer opnieuw instellen, die afwijken van deze 5 seconden.

Reacties zijn gesloten.