Snel, compleet, matige bouwkwaliteit

1
12

Prestaties
Dit is niet de snelste notebook die we ooit testten, maar de D600 zet toch aardige cijfers neer in onze prestatietesten. In Bapco Sysmark 2002 haalt hij een algemene score van 220 (291 voor Internet Content Creation en 167 voor Office Productivity).
De ATI Radeon Mobility videokaart presteert vooral goed in 3D Mark 2001 SE (DirectX 8) met een score van 4855. De score onder DirectX9 (3D Mark 2003) is met 656 niet meer dan adequaat, hoewel op de lijn van wat de meeste notebooks presteren in deze benchmark.
De autonomie bedraagt in onze worst case scenario test 2 uur en 55 minuten. Dell levert een hulpprogramma mee om de autonomie zo optimaal mogelijk in te stellen, afhankelijk van je activiteiten. In de praktijk zul je dus nog wel ettelijke minuten meer uit de batterij kunnen persen.
Ons testexemplaar woog 2,43 kilogram, maar je kunt dit terugbrengen tot nauwelijks meer dan 2 kilogram als je kiest voor de kleinere batterij met slechts vier cellen. Dan gaat de autonomie natuurlijk ook naar omlaag.
Wil je meer autonomie dan kun je een tweede batterij in de multibay steken. Dell verkoopt ook een speciale lader waarin je tegelijk vier Lattitude-batterijen kunt opladen.
Met een algehele prestatiescore van 62/100 is de D600 ongeveer even snel als een IBM ThinkPad T40p en maar een ietsje trager dan een Acer TravelMate 803LCi.
De Lattitude D600 werd tijdens onze test nog niet aangeboden op de websites van Dell België en Nederland, maar we vonden hem wel al terug op de Britse site; we hebben de Britse prijs als leiddraad genomen voor het berekenen van de prijskwaliteitsscore. Met een vermoedelijke prijs van ongeveer 2.500 euro voor de geteste configuratie blijft deze score steken op 53/100, beter dan de eerder genoemde ThinkPad, maar niet zo goed als de eveneens eerder vermelde TravelMate. Als de uiteindelijke prijs lager ligt dan verbetert uiteraard de prijskwaliteitsscore.

Conclusie
De Lattitude D600 is een snelle, complete notebook met een matige bouwkwaliteit. Het zal van de uiteindelijke verkoopprijs afhangen of deze notebook het aankopen waard is. Als de prijs onder de
2.200 euro blijft (voor de door ons geteste configuratie) dan loont het de moeite; als de prijs hoger uitkomt dan is hij te duur geprijsd in vergelijking met de concurrentie (vooral dan van Acer’s
TravelMate reeks).

Lees ook onze test van desktopvervangende notebooks. De testresultaten van de D600 kun je vergelijken met de resultaten in die test. Je mag ze ook vergelijken met die van de recent geteste
Packard Bell EasyNote E3269.

Adviesprijs
Ca. 2500 euro voor de geteste uitvoering (prijs nog niet officieel medegedeeld).
1
2
Vorig artikelInformatie steeds gelijklopend
Volgend artikelNotebook voor diverse multimedia-toepassingen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Deze Latitude D600 hebben wij reeds in ons bezit sinds dec 2003 op de firma wat de testen betreft heb ik daar weinig aan toe te voegen, maar één opmerking deze laptop uitgerust met Windows XP servicepack 1, reboot op onvoorziene momenten, bv. midden een applicatie en/of gewoon in ruststand zonder één applicatie open.
    Tot hiertoe hebben wij nog geen redelijk antwoord gekregen laat staan een oplossing van Dell. Dit was van bij start en dit op iedere Laptop (wij hebben er +/- 35)
    Conclusie ==> als hij werkt is het ok maar dit heuvel is op zijn minst erbarmelijk en dus geen aanrader.

Reacties zijn gesloten.