Multimedia op je tv

4
63

Eenmaal op je pc alles in orde, kun je naar je woonkamer gaan om te spelen met Medi@ TV. Je kiest daar eerst een taal en welk soort netwerk (bekabeld of draadloos). Dan zoekt Medi@ TV even naar de mediaserver en als die gevonden is, krijg je het hoofdmenu te zien. Dat is een erg eenvoudig menu:

muziek video foto
browser netwerk optie

Meer is het niet. De bovenste rij is iets groter omdat dat de hoofdcategorieën zijn van Media Organizer. Alle bestanden die je hierin georganiseerd had, vind je hier terug mét je eigen subcategorieën. Met ‘browser’ kun je doorheen alle driveletters bladeren die toegankelijk zijn op je Windows pc. Zo kun je manueel bepaalde multimediabestanden gaan opzoeken en afspelen. De keuze ‘netwerk’ toont de netwerkinstellingen. Standaard staat dat allemaal op volautomatisch via DHCP, daar blijf je best vanaf. De laatste keuzemogelijkheid ‘optie’ laat je dingen kiezen zoals de schermbeveiliger, de menutaal, de weergavemodus (pictogrammen of een lijst) en of er in de menustand een geluid of muziek ten gehore gebracht moet worden. In het overlopen van de verschillende categorieën en het afspelen van de zich daarin bevindende multimediabestanden, krijg je ontzettend veel mogelijkheden: veel te veel om hier op te noemen. Dat gaat allemaal via een afstandsbediening die ondanks het geringe formaat toch heel veel functionaliteit aan boord heeft. De layout is prettig en de afstandsbediening ligt prima in de hand.

Conclusie
Als je een verwoed verzamelaar van multimedia bent en dus een ware collectie op je pc hebt staan, wil je die best delen met andere leden van het gezin. Hoe kan dat beter dan via de tv in de woonkamer? Medi@ TV van Packard Bell maakt dat mogelijk en het werkt geweldig. We hadden wel wat problemen met de Net2Plug stroomnetwerkadapters, maar dat was vast een exemplarische fout. In het licht van wat je er allemaal bij krijgt, is de gevraagde prijs ons inziens niet te hoog.
Adviesprijs
299 euro
1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze router met een geïntegreerde ADSL-modem
Volgend artikelGelijklopend

4 REACTIES

  1. Weet iemand of je de tv signalen van de tv kaart op de pc, kan doorzenden via dit systeem met stroomnetwerkadapter naar de tv in de huiskamer ?

  2. Dit product is natuurlijk bedoeld voor mensen die hun pc niet willen verhuizen of geen zin hebben een over het algemeen behoorlijk lawaaierige pc in hun woonkamer neer te poten. Om nog maar te zwijgen van de WAF (Wife Acceptability Factor – de gemalinnenaanvaardbaarheidsfactor die hoog is naarmate iets beter in het interieur past qua uiterlijk).

  3. als ik dan al een pc moet laten server draaien, kan ik net zo goed die serverpc naast de TV zetten, ben ik veel goedkoper uit, en heb ik ineens een PVR bij.

Reacties zijn gesloten.