Off line Single Player Massive Multiplayer On line RPG

1
31

Armbanden, Virussen, Hacken en Extra’s
Sommige gebieden in The World zijn beveiligd waardoor je ze niet kan betreden. Hiervoor moet je het spel gaan hacken. Om deze beveiligingen te hacken (gatehacking) heb je diverse programmaonderdelen nodig genaamd Virus Cores. Deze stukjes programmatuur zitten in de diverse monsters van het spel. Natuurlijk is het niet normaal dat je stukjes virusprogrammatuur vindt in de monsters, dus die zal je op een normale manier ook niet vinden. Hier komt je armband, die je aan het begin van het spel hebt gekregen, te pas. Deze stelt je namelijk in staat de data van een monster te herschrijven zodat je hem als het ware kan ontleden. Dit is ook dé manier om onkwetsbare monsters aan te pakken. Als je een monster herschreven en verslagen hebt, dan is de kans groot dat je Virus Cores vindt.

Soms vind je ook interessante items. Een nadeel van dit valsspelen is dat je bij normale monsters maar 1xp krijg voor het verslaan. Als je de juiste Virus Cores verzameld hebt, kan je de beveiliging van een beveiligd gebied opheffen en is het voor iedereen bereikbaar. Deze gebieden zijn gevaarlijker dan de gewone gebieden en de makers van The World zijn er natuurlijk niet blij mee als je in zulke gebieden ronddwaalt. Verder biedt het spel nog leuke extra’s. Zo kan je achtergrondplaatjes, muziekjes en filmpjes vrij spelen bij het vaak gebruiken van de armband. Deze vertelt je in de vorm van dikke boeken wat je precies moet doen om deze extra’s vrij te spelen. Zo moet je bijvoorbeeld vijftien dungeons helemaal leeggehaald hebben of twintig velden leeggespeeld hebben. Deze extra’s hebben geen invloed op het verhaal, maar zijn wel erg leuk om te verzamelen. Zo kan je je desktop opleuken met een achtergrondplaatje en een ander muziekje. Ook zit er bij het spel een dvd meegeleverd die een episode bevat van de anime-serie "dot Hack". Deze serie vertelt je meer over de geschiedenis en het verhaal van het spel (helaas zat deze dvd niet bij mijn review exemplaar).

Conclusie
.Hack part 1 – Infection is een hele bijzondere RPG. Het idee is uniek en voor de (doorgewinterde) RPG-er een lust om te spelen. Wat geluid en graphics betreft is het spel geen hoogvlieger, maar de unieke verhaallijn en verslavende gameplay maken dit meer dan goed. Ook is het belangrijk je save game aan het eind van het spel te bewaren, aangezien je met daarmee door kan spelen in "part 2 – Mutation" die binnenkort uitkomt. Ik kan haast niet wachten!

Officiële site van het spel: http://www.dothack.com/game/
Ontwikkelaar: Bandai
Uitgever: Bandai

Adviesprijs
49,95 euro
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelOntwerp zelf je eigen droomtuin
Volgend artikelVideokaart met nieuwste technologieën

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.