Jongeren snel en goed leren typen

23
1020

Rapport
Op het einde van een reeks oefeningen komt er een herhalingsoefening van alle letters en tekens die je al geleerd hebt. Je kan ook steeds een rapport opvragen om te kijken hoe goed of slecht je het doet. Hier worden ondermeer het aantal fouten per karakter getoond. Er wordt ook nagegaan of de snelheid goed is, enz. In de statistieken kan je ook een overzicht krijgen van de snelheid in grafiekvorm.

In het programma zijn er ook een aantal dictees voorzien. Voor je met een dictee start kan je eerste een uitleg beluisteren. Er zijn dictees opgenomen in verschillende moeilijkheidsgraden (gemakkelijk, gemiddeld, moeilijk). Voor je het dictee doet, stelt Type Expert je voor eerst de hele tekst te beluisteren. De dictees worden zeer duidelijk voorgelezen. Je kan ook kiezen om een stukje tekst opnieuw te horen. Op het einde van het dictee krijg je je score en kan je de verbeterde tekst bekijken.
In het programma wordt er ook aandacht besteed aan de ergonomie. Er wordt uitgelegd hoe je het best zit, enz. Door de spion in te schakelen, kan je ook buiten Type Expert je typvaardigheden in de gaten houden. De spion kijkt hoe goed je typt buiten het programma. Om gegevens te bekijken, moet je eerst de spion sluiten en de gegevens opslaan. Daarna kan je bekijken hoeveel fouten je hebt gemaakt en welke karakters er nog een probleem vormen. Op basis hiervan gaat de spion een aangepaste oefening geven.

Er wordt ook een oefening gemaakt om de nauwkeurigheid te meten en om de snelheid te verhogen. In het programma zijn er ook een aantal oefenteksten opgenomen die je moet typen. Ook hiervan wordt een rapport gemaakt. Onder het tabblad extra vind je een hele reeks oefeningen die speciaal voor jou gemaakt zijn. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de moeilijkste vinger, de moeilijkste toets, de moeilijkste toetsenrij, enz.

1
2
3
Vorig artikelSupergoedkope universele speler met progressive scan
Volgend artikelAltijd en overal databestanden beschikbaar

23 REACTIES

  1. Bij het maken van een website over AM-PM, schrikkeljaar en Zomertijd en Wintertijd werd het tijd goed te leren typen. Dit is een uitermate goed programma om daarmee aan de slag te gaan!

  2. Hoi Allemaal,
    Ik ben Ratna. ik ben een leerling en ik heb dit ook op school. En ik kan nu bijna blind en goed typen.
    Ik wil dit ook gewoon op onze thuis computer hhebben! kan iemand mij uitleggen hoe dat moet??
    Groetjes ratna

  3. REMEMBER ME
    I am the one star that keeps burning, so brightly,
    It is the last light, to fade into the rising sun
    I\’m with you,
    Whenever you tell,
    My story,
    For I am all I\’ve done

    xxx 😉

  4. Je vindt het in zowat elke computerwinkel die de software van Denda verkoopt. Onlangs zag ik het ook in een grootwarenhuis. De prijs schijnt wel gestegen te zijn: 14,95 euro.

  5. Wie vlot wil leren pijpen, moet oefenen. Veel oefenen. Met Pype Expert Junior biedt Denda kinderen vanaf zeven jaar speciale hulp bij het aanleren van deze vaardigheid.
    Is dat niet een beetje vroeg ? Ik was toch reeds 13 destijds.

  6. Ik ben inderdaad zéér leuk 😉
    na 4 maand ben ik trug, klaar om nog méér te spammen.
    Groetjes aan bad boy

  7. Flauw! We proberen de reacties zo laagdrempelig mogelijk te houden. Maar ja, je hebt altijd van die leukerds.

Reacties zijn gesloten.