Draagbaar filmplezier

8
37

Indrukken
Het openen van het "deksel" (in feite het lcd-scherm) kan voor wat problemen zorgen. Dat zit immers met een weerhaakje vergrendeld en er is geen knop om het te ontgrendelen, bovendien staat er in de handleiding geen woord over hoe je dat deksel open krijgt. De truc is even licht aan de rechterkant tegen het deksel drukken, dan komt het weerhaakje los en kun je het deksel omhoog lichten.

Je kunt het lcd-scherm tot zo’n 135 graden achteruit buigen en dat zou zeker genoeg moeten zijn voor alle mogelijke situaties. Het 16:9 lcd-scherm geeft een vrij goed beeld, maar de kijkhoek is erg klein. Even verschuiven en je ziet al helderheids- en contrastverschillen. Zelfs van iets grotere afstand (een paar meter) blijven ondertitels echter goed leesbaar.
Je moet uiteraard niet te veel verwachten van een stel ingebouwde luidsprekers en dat hebben we dan ook niet gedaan. De spraak van films is goed verstaanbaar en daar gaat het om. In dat verband vonden we het wel niet zo prettig dat de afstandsbediening geen volumeregeling heeft en dat een ‘mute’-functie (om het geluid meteen stil te zetten) zelfs helemaal ontbreekt.
De accu blijkt van erg goede kwaliteit: eenmaal opgeladen kan hij zo’n drie en een half uur lang dvd’s afspelen.

De officiële adviesprijs is een redelijke 399 euro, maar we hebben al straatprijzen van zo’n 250 euro gezien.

Conclusie
Als je in je eentje op reis graag een dvd-film wil bekijken, is deze Yamada PVD-700 zeker geen slechte keus. De kijkhoek is te klein voor meer dan één persoon. De beeldkwaliteit is echter goed genoeg om ook op een paar meter afstand de ondertitels goed te kunnen lezen en spraak is goed verstaanbaar. De grootste pluspunten vinden we de meegeleverde accu die 3,5 uur meegaat en de zeer uitgebreide verzameling aansluitingskabels.
Adviesprijs
399 euro (straatprijzen van zo’n 250 euro hebben we al gezien).
1
2
Vorig artikelSuite voor PDF-bestanden
Volgend artikelAltijd de juiste batterij in huis

8 REACTIES

  1. Ik zou dit apparaat willen gebruiken om een DVD met 1300 mp3\’s random af te spelen. Weet iemand of dit ook kan ?

  2. mit 7\” Bildschirm, ideal für unterwegs…  
           
    Disk Formaat DVD, CD, CD-R, MP3, DVD +R/+RW*, DVD -R/-RW*

    Zoals hierboven aangetoond steunt het DVD+R. Verder levert de fabrikant er informatie bij, dat het ligt aan het gebruikte medium en software, of de DVD-speler de \” gebrande\” DVD\’s pakt.

  3. Vraagje aan bezitters van dit apparaat.
    Voor mij heel belanrijk ! Speelt die ook DVD+R af ?

  4. Ik heb dit apparaat nu ook 4 weken, en is ook meegegaan op vakantie (in het vliegtuig).
    Onze zoon heeft lekker naar z\’n eigen dvd filmpjes kunnen kijken.
    (pa en ma ook lekker rustig.)
    Prima apparaat, goed beeld, redelijke geluidskwaliteit.

  5. Een 7 inch scherm op 16:9 formaat is omgerekend zowat 15 x 8,5 cm, dat is zoiets als de helft van een CD-ROM doosje. Om daarop de tekst te kunnen lezen van op enkele meters afstand vergt toch wel erg goeie ogen!

Reacties zijn gesloten.