Zwervende notebooks passen zich volautomatisch aan

0
42

Eenmaal de profielen aangemaakt, hoef je ze nog alleen maar te kiezen. Dat kan zelfs al bij het starten van de notebook, zodat Windows meteen alle juiste instellingen aan boord heeft voordat je inlogt.

MultiNetwork Manager geeft je in elk geval ook een pictogram op de statusbalk van Windows, zodat je vlug een ander profiel kunt kiezen terwijl Windows al gestart is, of een bestaand profiel kunt wijzigen dan wel een nieuw aanmaken. Daartoe kun je kiezen tussen Profile Center, Profile Creator en Profile Manager.

Vanuit Profile Center kun je de andere twee ook kiezen. Het Center laat je schakelen tussen al gemaakte profielen, maar je kunt ook meteen de Creator aanklikken om een nieuw profiel te maken of de Manager om bestaande profielen mee te beheren.

Een profiel omvat dus alle internet- en netwerkinstellingen, netwerkconnecties (naar fileservervolumes e.d.) en netwerkprinterinstellingen.
MultiNetwork Manager werkt met alle netwerkkaarten, dus ook draadloze. De nieuwe versie 7 werkt enkel onder Windows XP en 2000. Gebruikers van Windows 95, 98 of ME kunnen nog steeds de oudere versie 6.5 kopen. Van beide versies staat op de site van Globesoft een dertigdagenprobeerversie.

Conclusie
MultiNetwork Manager is spotgemakkelijk in het gebruik en laat je op een uiterst flexibele manier kiezen tussen een willekeurig aantal netwerk- en connectieprofielen per pc of notebook. Gewoon de juiste locatie kiezen en Windows werkt met alle netwerk- en internetconnecties correct ingesteld. Wat we wel nog graag gezien hadden, is een optie om een bepaald profiel als back-up voor een ander profiel op te geven als het gekozen profiel geen connecties kan maken.
Adviesprijs
45,22 euro/gebruiker plus ca. 25 euro administratiekosten (<10 gebruikers); 15,46 euro/gebruiker (250 gebruikers). Gratis probeerversie van dertig dagen op de website.
Systeemvereisten
PC of notebook met Windows 2000 of XP en netwerk- of internetconnectiviteit via vaste, draadloze of inbelverbindingen.
1
2
Vorig artikelBliksemsnel video-dvd’s kopiëren
Volgend artikelSchrijfpartner voor de notebook