De pc als dvd-speler

1
31

Filmencyclopedie
Met WinDVD kan je ook bladwijzers instellen. Dit zijn verwijzingen naar een bepaald deel in de film, zodat je snel terug kan gaan naar je favoriete scène. Er is ook een tijdrekfunctie voorzien. Hier kan je dus instellen hoe lang de film mag duren of wanneer de film moet afgelopen zijn. Op basis van deze instellingen wordt dan de afspeelsnelheid berekend. Wanneer je wil kan je ook stilstaande beelden opslaan, e-mailen of als achtergrond gebruiken. Je kunt de beelden opslaan als Bitmap- of JPEG-bestanden. Je hebt ook de mogelijkheid om een afspeellijst te maken. Dit zijn door de gebruiker gedefinieerde lijsten met af te spelen mediabestanden en de volgorde waarin deze moeten afgespeeld worden. De lijst kan je opstellen met verschillende typen media. Met WinDVD kan je zelfs je taalkennis wat bijschaven. De functie LanguageMate herhaalt een deel van de film, waardoor je de tekst telkens opnieuw hoort. Je gewenste tijd voor de herhaling kan je selecteren.

Een extra bijkomende functie is de filmencyclopedie. Wanneer je deze functie inschakelt, verschijnt het venster telkens je een film start. In dit venster vind je wat extra informatie over de film, de acteurs, enz. Met het programma kan je ook rechtstreeks naar de website van InterVideo gaan, om bijvoorbeeld bepaalde dingen op te zoeken.
WinDVD 5 God ondersteunt ook Hyper-Threading-technologie, waarbij een processor zich als twee processoren gedraagt die parallel allerlei taken kunnen uitvoeren wat de prestaties verbetert. WinDVD Gold 5 is speciaal gecodeerd voor maximale prestaties met Intel P4-chips.

Conclusie
Hoewel WinDVD Gold 5 veel instelmogelijkheden heeft, is het toch gemakkelijk te gebruiken. Alles wordt zeer goed uitgelegd in de handleiding. In het programma zelf is ook een helpfunctie beschikbaar. Beeld en geluid van deze software-dvd-speler zijn zeer goed.
Adviesprijs
€ 39,99
Systeemvereisten
Intel Pentium III, CPU 500MHz of gelijkwaardig, 128 MB RAM-geheugen, dvd-ROM, 50 MB vrije ruimte op de harde schijf, Microsoft DirectX8.1 of hoger, Audio-subsysteem dat 48 KHz stereo (of hoger) ondersteunt, VGA grafische kaart met hardware overlay ondersteuning (voor tv-weergave moet de VGA-kaart Macrovision ondersteunen om kopieerbeveiligde dvd-gegevens te kunnen weergeven)
1
2
3
4
Vorig artikelSnelle start
Volgend artikelGoedkope DivX-speler met Progressive Scan

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.