Handige hulpmiddelen voor je administratie

7
45

Zakelijke Correspondentie
Met het pakket Zakelijke Correspondentie van Osirius beschik je over een grote verzameling zakelijke voorbeeldbrieven. Ben je geen kei in het schrijven van zakelijke brieven, dan kan het programma je daarbij helpen. Je hoeft niet meer na te denken over de inhoud, de toonaard, de grammatica of de zinsbouw van je brief.

Het programma is zeer eenvoudig. De zakelijke brieven zijn verdeeld in verschillende categoriën. Je hebt de mogelijkheid om de voorbeeldbrieven te bekijken, maar in het programma kun je geen brieven aanvullen of aanpassen. Je kan wel de brieven afdrukken of naar Word exporteren. In Word kan je dan eenvoudig de brieven aanpassen. De helpfunctie is zeer beperkt, maar wel duidelijk. Er is ook een mogelijkheid om vragen en problemen te mailen naar de helpdesk. De brieven zijn goed opgesteld, maar hebben soms een verouderd woordgebruik. De brieven zijn net en overzichtelijk, maar ze zijn niet volgens de BIN-normen (Belgische Instituut voor Normalisatie) opgesteld. De prijs voor de collectie zakelijke brieven is ook aan de forse kant.

Conclusie
Digitale Kluis en Zakelijke Correspondentie van Osirius zijn twee heel eenvoudige softwareproducten die hulp kunnen bieden bij administratie taken. Met Digitale Kluis kun je al je bezittingen digitaal inventariseren. De collectie brieven in Zakelijke Correspondentie kunnen als voorbeeld dienen bij al je zakelijk briefverkeer, al moet je toch wel redelijk wat brieven schrijven, wil je dat je aankoop rendeert.
Adviesprijs
Osirius Digitale Kluis: € 19,99;
Osirius Zakelijke Correspondentie: € 59,99.
Systeemvereisten
Pentium II met 64 MB intern geheugen,, Win 98(SE) / ME / 2000 / XP, 10 MB vrije harddiskruimte, VGA monitor (800 x 600) 16 bits kleuren, cd-rom speler
Osirius Zakelijke correspondentie:
1
2
Vorig artikelBescherming tegen elektrische storingen en stroomuitval
Volgend artikelMobiele telefoon met FotoTalk

7 REACTIES

  1. Ook Osirius DeLuxxe gekocht (had dit helaas eerder moeten lezen). Ronduit waardeloos. Registratie via website werkt niet. Het genoemde faxnummer werkt evenmin en je kunt tijdens kantooruren naar ze bellen als je zelf aan het werkt bent. Weggegooid geld.
    NIET KOPEN DUS!

  2. gaarne zou ik het nummer van die helpdesk willen weten. registratie website is inderdaad kill.

  3. Slechte ervaring met Osirius software.
    Ik kocht Osirius Adres de Luxe op een vrijdag. Dacht er zaterdag mee te kunnen werken. Helaas de website voor registratie was dood. Het in de registratievenster vermelde 06-nummer werkte niet en gaf ook geen voicemailbericht. Een mailtje aan Osirius werd op maandag niet beantwoord. De dure helpdesk gaf eerst een fout key-nummer. Osirius mailde nog een ander nummer pas op woensdag. Toen het pakket eindenlijk werkte bleek het onlogisch (MSDOS-achtig). Easy Computing Adresbeheer 2.0 kost de helft (14 euri) en werkt veel lekkerder. Kijk uit dus met de weinig serieuze, hoogst irritante Osirius-software!

  4. Zijn er kosten aan verbonden of is het een service, zo ja hoeveel is dat dan en hoe kom je in het bezit van zoiets?

Reacties zijn gesloten.