Kopieën maken van je dvd-collectie

10
127

Denda DVDeo 3
Bij het openen van DVDeo 3 valt meteen de duidelijke en gelikte interface op. Dit pakket laat je toe om dvd’s naar harde schijf te rippen, dvd’s te creëren vanaf harde schijf of door middel van een kopieersessie. Ook het schrijven van vcd of svcd is mogelijk. Hierbij wordt de inhoud trouwens netjes gesplitst naargelang het cd-formaat. Ook nieuw op dit vlak is de mogelijkheid om tot vier uur film op een cd’tje te branden. Verder is er de ondersteuning voor XVID, DivX en VP3. Alle beschikbare opties hiervoor zijn overzichtelijk vormgegeven zodat de afwezigheid van een handleiding geen minpunt vormt. Bij het veranderen van het bronmedium krijgen we een nieuwe set opties voorgeschoteld. Dit is trouwens erg mooi vormgegeven met behulp van een animatie.

Het rippen en branden zelf gaat trouwens erg snel. Na het instellen van de compressieratio en de audio- en videokwaliteit kan je het proces mee volgen in een preview-venster. Het hele proces – rippen naar harde schijf en branden naar dvd – voor een film van 90 minuten kost DVDeo iets meer dan een uurtje, waar we zeker tevreden mee zijn.

Conclusie
Zowel Easy Computing DVD Copy Suite als Denda DVDeo 3 doen waar ze voor gemaakt zijn, het maken van kopieën van je dvd’s. Hoewel DVD Copy Suite net wat meer variatie biedt door de mogelijkheid om meerdere soorten dvd’s te kopiëren, kan DVDeo 3 ons iets meer bekoren vanwege de snelheid van het rippen en branden. Uiteraard waarschuwen beide fabrikanten dat de programma’s enkel mogen gebruikt worden voor het maken van reservekopieën. Al wisten we dat natuurlijk al.

Adviesprijs
Easy Computing DVD Copy Suite: € 39,95;
Denda DVDeo 3: € 39,95
Systeemvereisten
Easy Computing DVD Copy Suite: Pentium-processor of compatibel, 64 MB RAM, Windows 98/XP/ME/2000/XP, tot 10 GB vrije ruimte op harde schijf (afhankelijk van type DVD), dvd-brander;
Denda DVDeo 3: Pentium III 800 Mhz, 128 MB RAM, Windows 98SE/2000/ME/XP
1
2
Vorig artikelPDF-bestanden in een handomdraai
Volgend artikel‘Zero dead pixel’-garantie op nieuwe instapmonitoren

10 REACTIES

  1. hallo ik hep laatst een spel van een vrien vam ne geleend
    te fall of maxpayne ik dacht alls ik da spell nuu kompieer maar dat lukt niet het zijn 3 cd de 2 instal cd is geen probleem maar alls ik het instaleer ook geen probleem maar dan vraagt ie op de play cd en dan geeft ie aan dt de cd niet geldig is ik dacht zellf al dat ie is bevijligd

    kan mij iemand aub helpen heb een programa er voor nodig

  2. probeer een dvd te kopieren die beveiligd is. Lukt met geen enkel programma. Help.

  3. Ik probeer een spel op dvd te kopiëren, maar als ik het spel wil starten geeft hij aan dat de keycode met de cd niet klopt?

  4. gebruik zowel dvdshrink als clone en anydvd, heb laatste tijd vaak,
    dat de film vast gaat zitten en weer begint bij een eerder punt.

    Wie heeft een oplossing

  5. \”De beste is\” dvd programma\’s zijn objectief beoordeeld,
    beter is om te zeggen; \”het beste voor mij werkt\”

    Het beste voor mij werkt, DVD decrypter, ( eventueel bewerken met DVD Shrink& WinAVI video creator ) en het daarna branden met Nero.
    werkt prima, een Dual Layer dvd word binnen anderhaf uur naar een kopie gedraaid..

  6. oke , zelf gebruik ik dvddecrypter en dan dvd2one om het spul op dvd te branden werkt zeer goed ( 20 keer org dvd gebrand op deze manier en 20 keer goed gegaan ) maar wil toch een keer clone dvd2 proberen . dus graag reactie op clone dvd2

  7. de beste is clone dvd 2 met anydvd of dvd43.
    beste kwaliteit,snelle compressie.
    clone dvd 2 van elby bedoel ik en niet van dvdx studios
    niet te verwarren met 321 studios

  8. dvdshrink is nog beter en vooral gratis met een geweldige kwaliteit en geript in +/- 15 min.. ja das snel…

  9. Gebruik toch dvddecrypter om de dvd te rippen, dan dvd2one om alleen de film of gans de dvd naar HD te schrijven. Gebruik dan nero om de dvd te branden dit alles is gedaan binnen het uur, en nog belangrijk is dat de kopij niet te onderscheiden valt van het origineel. Of clonedvd doet dit ook. Maar ik vind dat de eerste manier het beste resultaat geeft.

Reacties zijn gesloten.