Motorola V500

1
34

Het pictografische menu is redelijk gebruiksvriendelijk, maar de navigatieknop waarmee je het menu bedient viel wat klein uit. Bovendien zitten de toetsen heel dicht bij elkaar en moet je flink doordrukken om ze te activeren. Vergissingen zijn dus niet uit te sluiten, zeker niet voor mensen met wat dikkere vingers. De wat stugge toetsen hinderen ook bij het spelen van de vijf ingebouwde J2ME (Java)-games, waaronder Atari Stuntman en Hasbro Monopoly. Je kunt nog bijkomende games downloaden. 

Camera
De ingebouwde digitale camera maakt foto’s aan 640 x 480 pixels en met 65K kleuren. De foto’s kun je bewaren in het interne geheugen van 5 MB en versturen via EMS of MMS of uitwisselen met een pc via de ingebouwde Bluetooth 1.1 verbinding of een optionele USB datakabel (dit mobieltje heeft. Je kunt ze ook verbinden aan je contactpersonen, waarvan er maximaal duizend in het geheugen passen. Contactgegevens kun je uitwisselen met Outlook. De foto’s zijn goed genoeg om te bekijken op het scherm van de V500 maar verwacht er verder niet te veel van.
Voor tekstinvoer wordt iTAP gebruikt, dat sneller werkt dan het traditionele T9. Dat komt handig van pas bij het opstellen van e-mails, want dit mobieltje ondersteunt naast smtp en pop3 ook imap4 e-mailservers. Ook is een Wireless Village 1.1 instant messaging client ingebouwd. Die is compatibel met ICQ.

Conclusie
Met de V500 heeft Motorola eindelijk een mobieltje dat kan wedijveren met het multimediageweld van Sony-Ericsson en (vooral) Nokia. Een adviesprijs van 299 euro is voor de geboden mogelijkheden zeker aan de redelijke kant. In werkelijkheid kun je dit mobieltje wellicht voor nog wat minder geld kopen.

Informatie en gedetailleerde technische specs vind je op www.hellomoto.com.

Adviesprijs
299 euro.
1
2
Vorig artikelAlcatel Onetouch 535 en 735
Volgend artikelNec N34li
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.