De Prins is terug in volle glorie!

14
61

Klimmen, springen en klauteren
Natuurlijk moet er in dit spel een hoop geklommen en geklauterd worden. Het grootste deel van het spel bestaat hieruit. Goed kijken en goed gebruik maken van de camera is hierbij absoluut noodzakelijk. Helaas werkt de camera niet altijd even goed mee, maar dankzij diverse gezichtspunten zijn de puzzels goed te doen. De puzzel is vaak niets meer dan "hoe kom ik van punt A naar punt B?", maar dat maakt ze nog niet gemakkelijk. Prince of Persia is wat dat betreft echt een acrobatenadventure. De puzzels zijn deze keer eens niet van het kaliber "welk item moet ik toevallig dragen om verder te kunnen?", maar dwingen je na te denken over het pad dat je moet nemen. De prins kan in vergelijking met de voorgaande delen veel en veel meer. Zo kan hij zoals in the Matrix langs muren rennen en er zichzelf zelfs van afzetten met een sprong. Natuurlijk hoeft het niet gezegd te worden dat als je de beweging verkeerd uitvoert, je doorgaans een gruwelijke dood sterft. Als je doodgaat, is het trouwens erg amusant om de prins hooghartig te horen zeggen: "No, no, no, no, that’s not how it went at all!".

Strijd
Dit spel heeft duidelijk veel inspiratie ontleend aan The Matrix. Slechts naar de bewegingen en mogelijkheden kijken vertelt je dit al. Dat wordt nog duidelijker als je kijkt naar de strijd die de prins levert met zijn tegenstanders. De meest waanzinnige trucs kan hij uitvoeren om zo in een spetterend "slow motion" zijn tegenstanders te vellen. De uitvoering hiervan is zo goed en mooi uitgewerkt dat de makers van Enter the Matrix hier wat van kunnen leren. De gevechten zijn overigens behoorlijk pittig. De vijanden kunnen je met enkele rake klappen volledig ten gronde richten. Daarnaast moeten ze ook nog de genade slag krijgen van de Dagger of Time willen ze niet na enkele minuten weer opstaan.

1
2
3
4
Vorig artikelZonder handen
Volgend artikelNieuwe lijn grootformaat LCD-monitoren

14 REACTIES

  1. jo nico je moet de verschuifbare spiegels op de zwarte vaken (zijn er drie) zetten, maar wel de goede spiegel op het juiste donkere stuk.

  2. simone je moet gewoon goed kijken en dan zie je een palm en daar
    moet je in springen, en dan lukt het wel.

  3. jo shadow je moet gewoon blijven slaan, en dan kom je na
    een paar keer slaan steets door zijn verdedeging.

  4. Hey hallo,
    Ik ben bezig met sand of time. Ik zit vast bij 28% van het spel. Ik ben bij die kooi met rekstokken en daar helemaal bovenin staat die draaischijf… welke kant ik die ook op draai en ik kom niet verder en zie ook niet wat er gebeurt als ik die schijf anders draai. Kan iemand mij alsjeblieft helpen, vind het een erg leuk spel en zou graag verder willen spelen.
    Simone

  5. Ik kan die Vader( die in zo\’n zand monster is veranderddt) niet verslaan wat moet k in hemelsnaam doen?????

  6. wie kan mij helpen met de prince op persia the sand of time
    ik ben bij die ene level wanneer hij geen wapens meer heeft en een zijn zwaard weer moet terugpakken.
    alleen hij dan met die spiegels gaan slepen

  7. bij prins of persia sands of time ben ik ergens waar ik niet verder kom ik ga door een gang en kom weer bij het zelvde uit kan iemand me helpen please???

  8. ik heb de sand of time al uit! er is een site van iemand die katleen heet! die heeft van alles over prince of persia. wallpapers,demo\’s van warrior within nieuwtjes!! de site weet ik niet meer. prince of persia de sand of time is een kort spel. ik kan mischien dat spel in een dag uit spelen. als iemand hulp nodig heeft moet je het maar vragen. de echte naam van de prince is kakalukia.

  9. ik heb sand of time op de ps2 en hij ziet er erg mooi uit en het is nog een leuk spel ook,en dat is heelwat als ik dat vind want normaal speel ik alleen deltaforce swatt counter-strike soldier of fortune,en die speel ik op de pc,alle schietspellen speel ik op de pc

  10. Ik zit vast bij de valkuil met een lange boog met stekels.Ik moest een kleine soort tempelbeeldje slepen om de deur open doen en ik zie die boomstam met stekels neer en omhoog gaan. Maar als ik erdoor ben.Val ik in een diepe kuil en er is geen uitweg en ik begrijp het niet zo en ik ben gefrustreerd.Wie wilt me helpen?

  11. echt een gaaf spel zou wel mooi geweest zijn als er een multiplayer game daar van uitkwam maar ach ik ga hem zeker weten kopen

  12. Hee guys,

    Supermooi spel. Heb alle prinsen al in bezit. Ga warrior within ook kopen. Kan Sands of Time helaas niet spelen, eist te veel van mijn pc. Speelse jongens,

Reacties zijn gesloten.