Snel extra opslagruimte

1
37

Maxtor 120 GB OneTouch External Hard Drive USB 2.0
Maxtor levert maar liefst twee cd-roms mee met deze USB 2.0-drive. Eén daarvan bevat de volledige documentatie in verschillende talen, de andere de software. Naast de gebruikelijke stuurbestanden zit daar ook Danz Retrospect 6.0 bij en dat is back-upsoftware. Je krijgt ook een voetje om de schijfeenheid rechtopstaand te gebruiken en dat is wel leuk, want zo neemt hij minder plaats in beslag op je bureau. De Maxtor schijf blijkt zwaarder te zijn dan die van Iomega en zit in een aluminiumkleurige behuizing met afgeronde vormen en een matkobaltkleurig frontje. Daar zit ook nog een van een opvallend helblauw licht voorziene rechthoeke drukknop: dat is de ‘OneTouch’. Je kunt namelijk via de Maxtor software kiezen wat Windows moet doen als je op die knop drukt. Standaard staat hij geconfigureerd om het Danz back-upprogramma te starten. Deze 7200 rpm schijf blijkt met een behoorlijke snelheid van gemiddeld 25 tot 37 MiB/s door onze testen heen te surfen, afhankelijk van het soort bestanden dat we wegschrijven en lezen.

Conclusie
Beide externe harde schijven presteren goed. De Maxtor schijf biedt wat minder capaciteit, maar het merk heeft ondertussen ook schijven van grotere capaciteit. Deze schijf is ook wat steviger gebouwd dan die van Iomega, maar daar staat tegenover dat de Iomega zowel Firewire als USB 2.0 ondersteunt en dus beter uitwisselbaar is met allerlei computerplatformen. Bij Maxtor kun je overigens ook een Firewire-versie van deze schijf kopen én een exemplaar met beide interfaces.
Adviesprijs
Iomega HDD 250 GB USB/FireWire Desktop Hard Drive: 429 euro;
Maxtor 120 GB OneTouch External Hard Drive USB 2.0: 288,99 euro
1
2
Vorig artikelBreedbeeld-tv’s met ‘Photo-on-Demand’-technologie
Volgend artikelEven snel kleur printen als zwart-wit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. hey,
    ja ik dacht altijd dat USB 2.0 sneller was dan firewire en in theory ook zou moeten zijn dus maar met de testen niet… hmmzzz :S maarja ik wil ook een externe HD aanschaffen….ten eerste is omdat het zeer makkelijk is en ten 2de er gee nruimte meer is in mijn pc en als er wel was dat ik het ook nog is extra zou moeten gaan coolen…. en dat alleen maar extra kosten met zich mee brengt maar zo te zien met deze 2 vind ik 288 euro wel ERG veel geld al vind ik zelf….. ben ook maar iemand van 18 jaar hahaha dei nog op school zit en een part time job heeft maar goed ik zoek nog wel ff verder want tegen de 300 euro voor een externe HD van 120 gb vind i kwel ff te veel van het goeie…. max 250 euro hoor en het liefste onder de 200

Reacties zijn gesloten.