Uit de klei getrokken

2
20

Platform
Wallace & Grommit is een arcade platform game met zes grote levels en mini games. In de game is de hond Grommit het enige speelbare personage. Wallace loopt wel steeds in de buurt en reikt af en toe een nieuwe uitvinding of een hint aan.

De gameplay is origineel, maar er zitten geen geniale invallen in zoals in de films wel het geval is. Kleinere leuke ideeën zijn er wel. Je hebt bijvoorbeeld als wapens een bananenwerper en havermoutpapgeweer of je kan jezelf voortbewegen op de springy boots. Naast deze details is er eigenlijk weinig opmerkelijk aan deze game. Je zou het eigenlijk niet merken, mocht je Wallace & Grommit vervangen door een ander platform duo zoals Ratchet & Clank.

Graphics
De grootste teleurstelling is eigenlijk dat de belangrijkste karakteristiek van Wallace & Grommit verloren gaat in de game. Want logischerwijs is in de game geen enkel kleipopje te bemerken en bestaan de graphics gewoon uit computeranimaties, die op zich wel erg goed zijn afgewerkt. Een heel groot deel van de charme van de Wallace & Grommit wereld gaat echter verloren. De stemmen en muziek in de game zijn gelukkig wel authentiek.

Conclusie
Wallace & Grommit in Project Zoo is een vermakelijk game, dat zeker zijn mannetje kan staan naast platformklassiekers als Ratchet & Clank. Een echte toegevoegde waarde biedt het spel echter niet aan de mythe van Wallace & Grommit. De game zal daardoor waarschijnlijk ook meer kinderen aanspreken dan volwassenen. Het verfijnde aan Wallace & Grommit in look en humor is immers verloren gegaan. Een fijn spel zonder meer dus.

Website: http://www.wallaceandgromitgame.com/
Ontwikkelaar: Frontier

Adviesprijs
€ 44,95
Systeemvereisten
PlayStation 2 (ook verkrijgbaar voor GameCube en Xbox)
1
2
Vorig artikelUitbreiding assortiment
Volgend artikeliPod nu ook in mini-uitvoering

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.