Ruimte-injectie voor notebook harde schijf

0
39

De StrataDrive Plus van Kingston Technology zet de informatie op de oude harde schijf van je notebook automatisch over op de nieuwe. Er zijn verschillende kits met harde schijven die volledig zijn voorbereid voor de inbouw in uiteenlopende notebooks. De StrataDrive Plus bestaat uit een PC Card, StrataMove software en een harde schijf. Wanneer de PC Card met de notebook is verbonden, wordt de nieuwe harde schijf op basis van de gegevens van de oudere automatisch correct geformatteerd en gepartitioneerd. StrataMove kopieert vervolgens de volledige inhoud van de bestaande harde schijf (applicaties, het besturingssysteem en eventuele verborgen bestanden) op de nieuwe harde schijf. Na het verwisselen van de harde schijf in de notebook is het systeem weer klaar voor gebruik.

Het softwarepakket StrataMove draait onder Windows 3.1, Windows 95/98 en Windows NT. Bij het kopiëren naar de nieuwe harde schijf wordt met eventuele speciale niet-DOS partities rekening gehouden, zoals bijvoorbeeld hybernatie-partities of de niet-DOS diagnostische partitie van Compaq-notebooks.

Kingston StrataDrive Plus is beschikbaar in 4 GB, 6 GB, 8 GB, 10 GB en 14 GB. De prijzen variëren uiteraard naargelang het notebooktype en de schijfgrootte.

Vorig artikelMobiele opslag met hoge capaciteit
Volgend artikelDVD aan tienvoudige snelheid