Is er een dokter in de zaal?

3
73

Wonderen?
Wij probeerden het met een kopie van de cd "Rammstein – Mutter" waar we een aantal krassen op maakten met een stanleymes en ook strepen op trokken met een alcoholstift. We speelden de beschadigde cd eerst af in een Yamaha cd-speler. De speler gaf aan dat er elf nummers op de cd stonden en begon het eerste liedje af te spelen. Tot hier ging alles goed. We wilden meteen naar het zesde nummer springen en daar ging de cd compleet de mist in. De speler gaf een fout en stopte met spelen. We lieten de SkipDr AutoMax zijn herstelwerk doen en na het proces waren de alcoholstrepen verdwenen. Toen we de cd opnieuw probeerden af te spelen gaf de Yamaha cd-speler weer aan dat er elf nummers aanwezig waren en begon het eerste liedje af te spelen. We sprongen weer meteen naar nummer zes en ditmaal speelde hij dit liedje wel af. Maar helemaal foutloos verliep het afspelen niet, want hier en daar had de cd last van een terugsprong van enkele seconden.

automax2.jpg

Toch is het resultaat opmerkelijk en we stonden er van te kijken wat de SkipDr kon met ons testschijfje. We probeerden het ook met een beschadigde data-cd, maar daarmee lukte het herstel niet. Je moet dus wel nuchter blijven bij deze resultaten, want als je een heel zwaar beschadigde cd gaat proberen te herstellen, zal de SkipDr daar niet in slagen. Het product is geen mirakelverrichter.
De SkipDr kan niet enkel audio-cd’s herstellen, maar ook dvd’s, Playstation- en Xbox-cd’s.

Conclusie
De SkipDr AutoMax van Digital Innovations kan beschadigde cd’s herstellen, maar het herstelprocédé kent natuurlijk zijn grenzen. Zwaar beschadigde cd’s zullen voor eens en voor altijd ’total loss’ zijn. We stonden wel te kijken van de test die we uitvoerden met een audio-cd. Wij hadden niet gedacht dat hij dit resultaat zou neerzetten. De SkipDr AutoMax is makkelijk in gebruik, maar slokt wel veel batterijen op (zes AA-batterijen). Een aansluiting voor een lichtnetadapter is voorzien, maar niet meegeleverd.
Adviesprijs
49,99 euro
1
2
Vorig artikelVeilig spelen in de zandbak
Volgend artikelDraaibaar breedbeeldscherm met geïntegreerde webcam

3 REACTIES

Reacties zijn gesloten.