Packard Bell iXtreme duo 7031

0
478

pc_pb_5810

Prijs: 1949 euro

Prestatiescore: 62/100
Prijsprestatiescore: 66/100

De iXtreme duo 7031 komt in Packard Bell’s ondertussen welbekende vormgeving. Het ontwerp van de blinkend witte kast met grijze randen doet erg denken aan de Apple iMac. De bolvormige stereoluidsprekers, het draadloze toetsenbord en de draadloze muis zijn in hetzelfde blinkende wit uitgevoerd en passen er perfect bij. Het ontwerp zou wat ons betreft écht af geweest zijn indien Packard-Bell een optische muis zou meeleveren. Nu zit je helaas nog opgescheept met een gewone muis, die bovendien zonder muismat zeer nukkig reageert.

Applicaties
Traditiegetrouw krijg je bij een Packard Bell pc een hoop applicaties en games meegeleverd. Ze staan op een aparte dvd met een gebruiksvriendelijk menu. We telden bijna twintig applicaties, waaronder MS Word 2002, PowerCinema en PowerProducer 1.0, Photo Express 4.0 SE, MusicMaker SE, RecordNow 6.5, Master CD Creator en Norton Internet Security FE 2003.
Windows XP Home Edition is al op de harde schijf geïnstalleerd, maar vóór je het kunt gebruiken moet je eerst via een gebruiksvriendelijke wizard enkele instellingen doorlopen. Na herstarten staan sommige meegeleverde applicaties voor je klaar in het Start-menu van Windows. De ontbrekende applicaties en games kun je zelf installeren van de meegeleverde zilveren schijfjes.
Kloppend hart is een Intel Pentium 4 aan 3 GHz. Die wordt ondersteund door 512 MB DDR SDRAM, een harde schijf van 120 GB (van Maxtor in ons testsysteem, maar Packard Bell betrekt ook van andere merken) en een ATI Radeon 9600 grafische kaart met 128 MB VRAM. In de toren steekt een 16x DVD-ROM, maar daarnaast levert Packard Bell een externe "media bay" mee met daarin enerzijds een DVD RW multidrive van Nec en anderzijds een flashkaartlezer/schrijver. De media bay is via en USB 2.0 aansluiting verbonden met de kast en lust ook nog een keer twee USB 2.0 aansluitingen door. Je kunt hem op je werktafel plaatsen, terwijl je de torenkast eronder plaatst, wat wel zo handig is.

Prestaties
De prestaties van de iXtreme duo 7031 blijven een beetje achter tegenover de ander 3.0 GHz Intel-pc’s in deze test. Het probleem zit hem bij de grafische kaart, die niet zo hoog scoorde in de 3DMark 2003 DirectX9 testen. Wellicht betreft het hier een driverprobleem, dat mogelijk is opgelost tegen dat je dit leest. Niettemin is deze pc globaal genomen een ietsje trager dan de andere 3.0 GHz machines in deze test. De vergelijkbaar geprijsde Celsius K320 van Fujitsu Siemens is ongeveer twaalf procent sneller. Daar staat tegenover dat Packard Bell meer extra’s meelevert, zodat beiden ongeveer dezelfde prijskwaliteitverhouding hebben.

Vorig artikelMaxdata Favorit BTO
Volgend artikelStein Meteor II
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.