Nieuw IXUS model met gezichtsherkenning en optische beeldstabilisator

0
25

De nieuwe Digtial IXUS 950 IS van Canon is een 8.0 megapixel compactcamera in een metalen body in drie tinten met een 4x optische zoom en een optische beeldstabilisator.
Canon Digital IXUS 950 IS
Eind februari stelde Canon een hele reeks nieuwe consumentcamera’s voor in de IXUS- en PowerShot-reeks. Daar voegt de camerafabrikant nu de nieuwe Digital IXUS 950 IS aan toe. Dit nieuwe model in de IXUS-reeks is de opvolger van de IXUS 800 IS, die begin 2006 werd geïntroduceerd. De IXUS 950 IS is een 8.0 megapixel compactcamera met een 4x optische zoom en een optische Image Stabilizer of beeldstabilisator (vandaar de toevoeging IS). Beeldprocessor is de nieuwe DIGIC III processor die alle belangrijke functies van de camera regelt. Verbeteringen ten opzichte van de DIGIC II processor zijn aanmerkelijk snellere responstijden, geavanceerde Noise Reduction technologie en ondersteuning van Canon’s Face Detection AF/AE/FE technologie en Rode ogen correctie tijdens het weergeven. Face Detection AF/AE/FE herkent automatisch maximaal negen gezichten in beeld en optimaliseert de scherpstelling, belichting en flitskracht. De Digic III processor maakt ook het gebruik van High ISO 1600 mogelijk voor betere opnamen bij weinig licht.
De nieuwe IXUS heeft een 2,5-inch PureColor LCD-scherm met 230.000 pixels en grote kijkhoek dat krasbestendig is. De camera beschikt in totaal over achttien opnameprogramma’s, waaronder het nieuwe Creative Light Effect, dat gebruikmaakt van de Image Stabilizer en een langere belichting om door de gebruiker te selecteren vormen te creëren – zoals sterren, harten en bloemen – rond lichtpunten in de achtergrond van nachtopnamen. De Canon Digital IXUS 950 IS ondersteunt niet alleen SD en MMC geheugenkaarten, maar ook SDHC geheugenkaarten met extra opnamecapaciteit. Canon levert de IXUS 950 IS met een geheugenkaart van 32 MB. De optionele waterdichte behuizing (WP-DC15) maakt maakt het mogelijk met de camera tot een diepte van 40 meter onderwateropnamen te maken. De verkoop van de Canon IXUS 950 IS start in juni 2007 en de adviesprijs bedraagt € 429,-.

Adviesprijs
€ 429,-
Vorig artikelKrachtige NAS-opslagservers met gigabitverbinding
Volgend artikelMonochrome laserprinter voor middelgrote en grote kantoren
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.