Canon viert twintigste verjaardag van EOS-lijn met nieuw high-end model

0
64

Canon stelde naar jaarlijkse gewoonte haar lentecollectie digitale camera’s voor aan de pers en DiskIdee’s huisfotograaf woonde de persvoorstelling bij.
Canon EOS 1D MARK III
De persvoorstelling van de lentecollectie van Canon vond dit maal plaats in het Antwerpse “The Engine Room”, een sfeervolle locatie vlak bij de haven waar een prachtige verzameling racewagens, bolides, en andere snelheidsmonsters het decor vormde voor de nieuwigheden van de Japanse fotogigant. De professionele camera’s werden door Joachim Devedeleer voorgesteld, terwijl Filip Vandenbempt uitgebreid uitleg verschafte bij de consumer modellen waarover je in dit artikel meer verneemt.
De locatie was zeker niet willekeurig gekozen. De reclamecampagne rond de nieuwe high-end camera legt sterk de nadruk op snelheid en alles wat met formule 1 racen te maken heeft. Tot 22 februari was er wereldwijd nog grote speculatie rond deze nieuwe digitale spiegelreflex en toch is Canon erin geslaagd de specificaties geheim te houden. De Canon medewerkers waren dan ook zichtbaar trots om op de twintigste verjaardag van de EOS-lijn de nieuwe Canon EOS 1D MarkIII te kunnen voorstellen. Het toestel heeft een door Canon ontwikkelde CMOS sensor van 10.1 megapixel aan boord. Deze CMOS-sensor van de derde generatie is uitgerust met een nieuw pixelontwerp dat samen met de ruisonderdrukkingsschakelingen op de chip garant moet staan voor een hoge beeldkwaliteit bij ISO 3200 en zelfs ISO 6400.

Snelheid

De link met formule 1 en de keuze voor deze locatie begrijp je pas ten volle als je de camera even mag  uitproberen. De EOS 1D MARKIII is klaar voor opname binnen 0,2 seconde na inschakelen, haalt een maximale snelheid van tien (10!) beelden per seconde en houdt deze snelheid een volle 11 seconden vol! Dat is, zoals je reeds snel uitrekende, inderdaad een frameburst van 110 beelden. Het toestel is dus sport- en actiefotografen op het lijf geschreven. Deze jongens zullen echter meer dan waarschijnlijk ook enkele extra geheugenkaartjes moeten aanschaffen. Om deze gigantische dataflow te verwerken is de camera voorzien van twee DIGIC III processors: het is de eerste digitale camera met twee processors.
De beelden kan je bekijken op het grote 3-inch LCD-scherm. Over de “Live View” modus bleef de Canon-staf nog wat vaag. Het zal in ieder geval mogelijk zijn om draadloos (de wireless file transmitter WFT-E2 is echter optioneel) en van achter je pc live beelden van het onderwerp te bekijken. Je doet dit met een gewone webbrowser zoals Internet Explorer en het is dus mogelijk iedereen met een internetverbinding te laten meegenieten, waar ter wereld ze zich ook bevinden.

1
2
Vorig artikelAdobe maakt creatieve software online beschikbaar
Volgend artikelNieuwe lentecollectie consumentencamera’s