Gratis te downloaden fotobeheersoftware

0
31

corelsnapfire
Snapfire van Corel is nieuwe software voor digitale beeldbewerking die je gratis kunt downloaden. Het product biedt hulpmiddelen om digitale foto’s en videoclips te ordenen, te verbeteren en te delen. Corel Snapfire scant automatisch de map Mijn afbeeldingen op de computer. Vervolgens catalogiseert het programma alle bestaande foto’s en video’s, en geeft meerdere opties om door de verzameling te bladeren. Om foto’s te verbeteren zijn er met één klik te bedienen fotoverbeteringsfuncties. De ingebouwde Photo Doctor assisteert beginnende softwaregebruikers die niet zeker weten hoe ze hun foto’s kunnen verbeteren. Met Snapfire-presentaties is het mogelijk foto’s en video’s tot leven te brengen door eigen muziekkeuze en leuke overgangen toe te voegen. Ook unieke bewegingseffecten die inzoomen over de foto’s en videoclips behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast biedt Corel Snapfire sjablonen waarnaa je foto’s kan slepen om in een paar minuten professioneel ogende fotoalbums, kalenders, collages, wenskaarten en diapresentaties te maken. Een Berichtencentrum geeft snelle tips, studielessen, nieuws en informatie over productupdates.
Wie aan het gratis Snapfire niet voldoende heeft, kan upgraden naar Snapfire Plus dat 24 euro kost. Deze uitgebreidere versie van Snapfire biedt meer geavanceerde functies voor foto- en videobewerking, waaronder de populaire Makeover-gereedschappen en Plaatjespenselen die momenteel alleen onderdeel zijn van Corel Paint Shop Pro. Daarnaast biedt Corel Snapfire Plus meer opties voor het maken van diapresentaties, waaronder eenvoudige videobewerking en volledige controle over bewegingseffecten en overgangen, extra projectsjablonen en het back-upsysteem PhotoSafe.

Adviesprijs
Corel Snapfire: gratis te downloaden;Corel Snapfire Plus: 24,- euro.
Systeemvereisten
Minimaal: 500-MHz processor; Windows 2000 (met SP4) of XP (Home of Professional, met SP2); Internet Explorer 6.0 of hoger 256 MB RAM; 26 MB beschikbare ruimte op de vaste schijf; beeldschermresolutie van 1024 x 768, 16-bits kleurweergave.

Aanbevolen: 1,0-GHz processor of sneller; Windows XP (met SP2) 512 MB RAM; 26 MB beschikbare ruimte op de vaste schijf; beeldschermresolutie van 1024 x 768, 24- of 32-bits kleurweergave.

Aanvullende vereisten voor bepaalde functies: Microsoft Outlook of andere met MAPI compatibele e-mailsoftware (om e-mails te verzenden vanuit het product); QuickTime 7 of hoger (om MOV- en MP4-filmbestanden af te spelen); DirectX 9 (om diapresentaties af te spelen)

Vorig artikelBluetooth-muis voor notebooks
Volgend artikelVerpakking en inhoud
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.