Schoendoos digitaliseert foto’s

0
323

gescand wordt. Je kan eenvoudig door de gescande foto’s bladeren dankzij het ingebouwde LCD-scherm. Ook het verwijderen en draaien van foto’s behoort tot de mogelijkheden.

Kwaliteit
We hebben een groot aantal foto’s gescand en daarin zaten zowel heldere als donkere foto’s. Als we de kwaliteit van de scan bekijken, zijn we een beetje teleurgesteld. De kleuren zijn veel fletser dan de originelen en sommige foto’s lijken wat schilderachtig. Bij echt heldere foto’s waren de resultaten gelukkig beter. Je kan de helderheid trouwens bijstellen, maar dat doet ineens het grote voordeel teniet: snel en eenvoudig scannen.


De houders waar je de foto’s in kan schuiven…

We lieten op de foto’s de ‘auto level-functie’ uit Paint.Net los. Dit gaf veelal betere resultaten. Vergeet echter niet dat je werkt met jpeg’s en dat de kwaliteit dus ook daalt iedere keer je de foto opnieuw opslaat. Tijdens onze test moesten we aan de (linkse) onderzijde van de fotohouder een briefje kleven, omdat anders de foto een beetje schuin stond en vervolgens een plastic rand zichtbaar was. De houders hebben ook een belangrijk nadeel: bij sommige foto’s moesten we een millimeter afknippen vooraleer de foto erin geschoven kon worden!

1
2
3
4
Vorig artikelInternettablet met open-source software
Volgend artikelHoe goed zijn goedkope notebooks?