Grotere volumes afdrukken in kleur

0
42
Dit artikel is deel 1 van 12 in het DiskIdee dossier Zakelijke kleurenlaserprinters
DossiernavigatieDell 5110cn review

we voor het protocol IPP als we die keuze kregen, of standaard ‘Raw mode’ van Windows als dat niet zo was. Alle printers hadden een duplexmodule aan boord voor tweezijdig drukken, behalve Konica-Minolta, Kyocera Mita, Lexmark en Oki.

Netwerkkleurenlaserprinters van Kyocera, Nashuatec, Oki, Ricoh en Xerox
In wijzerzin: de printers van Kyocera-Mita, Nashuatec, Oki, Ricoh en Xerox

Tabellen en individuele besprekingen
Bij dit artikel horen vijf tabellen: een tabel met productinformatie voor elk product, met de prestatiescores en met de scores volgens de verschillende testonderdelen: eigenschappen, kwaliteit en snelheid. De tabellen zijn bewaard in Excel-formaat (Excel 95 en hoger compatibel). U kunt ze downloaden op de laatste pagina van dit artikel in het kader met de "gekoppelde bestanden". Gelieve deze tabellen alleen te downloaden voor persoonlijk gebruik en niet verder te verspreiden zonder bronvermelding. Elk ongeoorloofd gebruik van deze informatie zoals herpublicatie zonder onze toestemming zal gerechtelijk worden vervolgd en leiden tot een schadeclaim wegens copyrightinbreuk.
De individuele besprekingen van de tien geteste netwerkkleurenlaserprinters kunt u lezen door onderaan op de eerste pagina van dit artikel in het kader ‘Dossier" op de betreffende links te klikken. Gedetailleerde productinformatie alsook prijzen van zowel de printer als de consumables vindt u in de uitgebreide productinformatietabel die bij deze test hoort.
.

Conclusie
Dé revelatie uit deze printertest is ongetwijfeld Dell. Niet alleen is deze printer het goedkoopst in aanschaf en per pagina, hij laat ook een topsnelheid zien en doet het behoorlijk inzake kwaliteit. Als u enig volume in kleur wil afdrukken, hoeft u dus nauwelijks verder te kijken. De absolute topprestaties komen van de tweelingprinters van Nashuatec en Ricoh. En als Konica-Minolta de printerfirmware en de sturing van hun Magicolor 5570 fatsoeneert, zou die ook een aanbeveling verdienen. De slechtste koop blijkt de vaste-inktprinter van Xerox: daarvoor zorgen middelmatige prestaties ondanks een op het oog prachtige afdruk en de hoogste paginakostprijs van allemaal. Ook Epson, HP en Oki scoren onderaan: ze zijn veel te duur in aanschaf en per pagina en bieden geen betere snelheid of kwaliteit dan de rest om daar iets van goed te maken. Kyocera Mita laat zien wat er gebeurt als je een jaar lang op je lauweren blijft rusten. Hun FS-5030N printer haalde vorig jaar nog de tweede plaats, maar moet nu allerlei concurrenten laten voorgaan inzake paginakostprijs, snelheid én kwaliteit en zakt daardoor in deze test tot de zesde plaats en verdient dus geen aanbeveling meer.
Kort

* Kleurenlasers kunnen ook volumeprinters zijn.
* Voor snelheid hoeven ze niet meer onder te doen voor monochrome laserprinters en ook de paginakostprijs begint in de buurt te komen

1
2
3
Vorig artikelServer voor videocommunucatie vindt automatisch contactpersoon
Volgend artikelDell 5110cn review