Miniatuurmobieltje met uitschuifbaar toetsenbord

6
559

Camera
De D500 is verder voorzien van een geïntegreerde 1,3 megapixelcamera met flits. De foto’s met een resolutie van 1280×1024 pixels zijn van prima kwaliteit. De aanwezige flits in het mobieltje werkt verbazingwekkend goed. Hierdoor wordt de kwaliteit van foto’s in donkere omgevingen sterk verbeterd. Video’s worden opgeslagen in het welgekende 3GP formaat (dat niet altijd goede kwaliteit aflevert) en met een maximale resolutie van 176×144 pixels.
Bestanden kun je onder Windows uitwisselen met de EasySync-software die je dient te downloaden op de website van Samsung. Het mobieltje ondersteunt allerlei afbeeldingformaten waaronder jpg, bmp, wbmp, png, gif en agif. Deze afbeeldingen kunnen ingesteld worden als achtergrond. Wat echter niet kan, is thema’s downloaden. Je krijgt vier voorgeprogrammeerde thema’s en daar blijft het bij. Ook ondersteunt dit mobieltje geen voice dialling.

Verbindingen
Verbindingen met pc’s en notebooks gebeuren via Bluetooth of IrDA. Internetverbindingen worden gelegd via de GPRS klasse 10 voorziening. Een datakabel wordt niet meegeleverd.
De navigatietoetsen die gegroepeerd zijn rond de OK/i-toets kun je linken naar de menu’s die je het vaakst gebruikt. De werking van de OK/i-toets is verbeterd vergeleken met de eerder door DiskIdee geteste Samsung E800 en E700. Bij de E800 en de E700 was dit alleen een i-toets. Je werd hiermee meteen naar je wapbrowser gebracht, waardoor je ook onmiddellijk begon te wappen. Dit was soms zeer onhandig. Je kon per ongeluk tijdens het navigeren in je menu’s op deze toets drukken. De D500 gebruikt de i-toets nu op de eerste plaats als bevestigtoets. Je gaat dus niet meer per ongeluk in je wapbrowser terecht komen tijdens het navigeren. Beter nog, je kunt nu sneller keuzes maken met deze OK/i-toets. Alleen wanneer het hoofdscherm actief is, brengt de toets je meteen naar de wapbrowser.
De D500 is standaard voorzien van drie games: Forgotten Waroir, Free Kick en Arch Angel. De Lithium-Polymeer batterij houdt het volgens opgave 4 uur uit tijdens gesprekken ten tot 250 uur in ruststand. De autonomie is daarmee aan de lage kant. De adviesprijs van de Samsung SGH-D500 bedraagt 449 euro.

Conclusie
De Samsung SGH-D500 oogt spectaculair, maar doordat hij zo klein is, gaat zijn uitschuifbare toetsenbordje voor sommige gebruikers zeker te klein zijn. Ook is de prijs aan de hoge kant in vergelijking met de geboden functionaliteit. Miniaturisatie heeft blijkbaar nog altijd zo zijn prijs.
Adviesprijs
449 euro.
1
2
Vorig artikel5,2 Megapixel camera amper groter dan een visitekaartje
Volgend artikelNieuwe PlayStation onthuld

6 REACTIES

  1. ik heb er een gekocht voor 100 en hij is silver
    je moet gewoon goed zoeken en je vindt alles ga niet
    altijd naar de dure winkels want ze zijn overal precies hetzelfde
    mijn vriend heeft er een van 350 dat is 150 euro verschil

  2. Zo\’n idioot die voor € 100,= een D500 wil hebben (kopen) moet eens proberen bij \”Hessing\” een Astin Martin te kopen voor € 1000,= . Je ziet bij zulke vragen uit welk milieu hij vandaan komt.

  3. Jouw helpen ?? Voor 100 euro ??
    Ik kan je helpen, voor slechts 99,- euro……….(alleen een frontje met een batterij erbij gratis)…hahahaah

    Droom inderdaad verder,……over misschien 5 jaar later ben je wakker en vindt je \’t wel.

  4. Het week nummer in de agenda klopt niet.Hij begint namenlijk te tellen met week 1 op 1 en 2 januari terwijl dit nog week 53 is.Toch slordig.

Reacties zijn gesloten.