Back to the roots first person shooter

2
62

Gameplay
Het spel zelf is opgebouwd uit verschillende chapters met telkens meerdere "delen". Op die manier kom je wel aan vrij veel levels, maar die zijn op zich niet zo lang: de meeste duren ongeveer 20 minuten om uit te spelen. Als je bepaalde bonusmissies volbrengt, bijvoorbeeld alle monsters doden, dan krijg je hiervoor zwarte Tarot kaarten. Die geven je speciale vaardigheden die je dan kunt gebruiken om in het volgende level monsters mee om zeep te helpen.
Elke vijand laat ook zijn ziel achter die jouw levensenergie doet stijgen. Wanneer je er voldoende hebt verzameld, verander je ook nog eens tijdelijk in een onsterfelijke demon die – je raadt het al – monsters eet als ontbijt.

painkiller_Skeletten.jpg

Grafisch is het spel zeer mooi, zeker als je bedenkt dat de basisversie ondertussen al meer dan een jaar op de markt is. Wat vooral opvalt, is de variëteit en de sfeervolle afwerking van de omgevingen. De muziek versterkt ook nog het aangename "horror gevoel" dat toch erg belangrijk is bij dit soort spelen.
In het basisspel zijn "maar" vijf verschillende wapens te vinden, die elk nog wel een alternatieve manier van schieten hebben. Zo bekom je eigenlijk tien wapens en hoef je ook niet constant van wapen te wisselen om bepaalde moeilijkere vijanden te verslaan.

painkiller_GroteBaas.jpg

Op het einde van elk chapter wacht je één van de generaals van Lucifer’s leger. Hier hebben de makers zich echt overtroffen. Ze zijn groot, gemeen, dodelijk en een plezier om naar te kijken. De combinatie van de laatste twee eigenschapen en vooral de soms moeilijk te vinden zwakken plekken maakt dat je met sommige ervan wel even bezig bent.
Het is ook leuk dat je om al de Tarot kaarten te krijgen, je al de missies moet uitspelen, wat alleen kan op de hogere moeilijkheidsgraden. Enkel zo kun je trouwens het echte eindvideootje te zien krijgen.

1
2
3
Vorig artikelDvd home entertainment systeem met database
Volgend artikelNotebooks integreren tv, dvd, audio en pc-taken

2 REACTIES

  1. Zit ook weer een open eind aan painkiller booh. Dus painkiller 3 zal er ook wel komen…..ik hoop het van harte ik krijg er niet genoeg van 😀

Reacties zijn gesloten.