GPRS klassen of classes: wat is het?

1
37

beide diensten.

GPRS ‘Multislot’ klasse
De tweede soort klasse is eigenlijk de GPRS ‘Multislot’ klasse en bepaalt de overdrachtsnelheid waarmee GPRS kan worden gebruikt.
In theorie zijn via GPRS doorvoersnelheden mogelijk tot 171,2 kilobyte per seconde (Kbps) of ongeveer drie keer zo snel als een gewone modemverbinding (van 56 Kbps).
In de praktijk wordt de overdrachtsnelheid gesplitst tussen gegevens die je ontvangt en gegevens die je verstuurt. Zo kan het zijn dat jouw mobieltje gegevens kan zenden aan 12 Kbps en ontvangen aan 40 Kbps.
De GPRS Multislot klasse geeft aan hoe ‘snel’ jouw mobieltje is in beide richtingen. Gegevens die je ontvangt komen binnen via zogenaamde ‘downlink slots’, terwijl gegevens die je zendt verzonden worden via ‘uplink slots’.
Bij sommige klassen en mobieltjes kun je zelf de verhouding tussen de slots instellen (bijvoorbeeld kiezen voor 2 x up en 3 x down of omgekeerd in het geval van klasse 6; zie hierna).

Twaalf GPRS ‘Multislot’ klassen
Er bestaan twaalf verschillende GPRS-klassen. De meest gebruikte GPRS-klassen zijn momenteel

1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze producten bij American Power Conversion
Volgend artikelFinePix camera met nieuwe Super CCD HR sensor
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.