Kismet Wireless 2010-07-R1 review

Snuffelaar bewaakt draadloze netwerken

0
Kismet Wireless - overzicht draadloze netwerken

Kismet Wireless – overzicht draadloze netwerken (© ; licentie: )

Weet jij wat er allemaal op je draadloze netwerk gebeurt? Zijn er inbraakpogingen? Conflicten met andere draadloze netwerken in de buurt? Met de gratis open source software Kismet Wireless kun je je draadloze netwerk bewaken. Kismet is een netwerkdetector, pakketsnuffelaar en inbraakdetectiesysteem voor IEEE 802.11 WiFi-netwerken. Een test.

Draadloze netwerken (WLANs) bewaken hoeft niet duur te zijn. Kismet, een netwerkdetector, pakketsnuffelaar en inbraakdetectiesysteem voor draadloze netwerken volgens IEEE 802.11, is zelfs helemaal gratis. De broncode is bovendien publiek beschikbaar. In tegenstelling tot andere WLAN-detectiesystemen werkt Kismet puur passief. Er worden dus geen netwerkpakketten uitgezonden, het werkt alleen op basis van wat de draadloze netwerkkaart kan ontvangen. Kismet kan 802.11b, 802.11a, 802.11g, en 802.11n be

Wat heb je nodig?
Kismet werkt onder Linux en andere Unix-varianten zoals *BSD en Mac OS X. Het werkt ook onder Windows, maar met beperkingen, waarover straks meer. Kismet heeft een draadloze netwerkkaart nodig die in een zogenaamde promiscue stand kan werken. Normaal zal een Ethernet-netwerkstation alleen maar datapakketten volledig binnenhalen als die ook echt voor hem bestemd zijn. Een netwerkstation of netwerkkaart die alle datapakketten leest, ongeacht of ze voor hem bestemd zijn of niet, noemt men ‘promiscue’. Praktisch gezien moet de netwerksnuffelaar in hetzelfde Ethernet-segment zitten als het netwerk dat moet worden bewaakt. Je kunt dus een Ethernet-switch gebruiken, wel een Ethernet-hub. Bij een draadloos netwerk zitten alle draadloze netwerkstations per definitie in hetzelfde Ethernet-segment. Kismet ondersteunt een twintigtal draadloze netwerkkaarten. Er is ook een versie voor Windows, maar die ondersteunt slechts één kaart. In de praktijk maakt dat de Windows versie alleen bruikbaar als drone (zie verderop).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.