Snuffelaar bewaakt draadloze netwerken

0
169

Functionaliteit
Via de uitgezonden netwerkpakketten kan Kismet inbraakpogingen ontdekken. Daarbij kan Kismet ook concurrerende snuffelaars zoals NetStumbler ontdekken, zolang ze maar actief zijn en niet passief zoals Kismet zelf. De aanwezigheid van een passieve snuffelaar zoals Kismet is niet te detecteren op het draadloze (of bekabelde) netwerk.
Kismet ondersteunt het bewaren van gesnuffelde pakketten en doet dat dan in standaardformaten zoals Airsnort en tcpdump/Wireshark.

Kismet Wireless - detail van specifieke draadloze client

Kismet Wireless – detail van specifieke draadloze client (© ; licentie: )

Om zoveel mogelijk draadloze netwerken op te sporen, ondersteunt Kismet kanaalhuppelen. In plaats van sequentieel van een kanaal naar het volgende te navigeren, springt Kismet in een niet-sequentiële volgorde tussen de kanalen heen en weer waarbij telkens een groot gat gelaten wordt. Omdat aaneen liggende kanalen overlappen, vergroot Kismet hiermee de kans om meer pakketten te snuffelen.

Conclusie
Kismet Wireless is een uitstekend gereedschap om draadloze netwerk volledig passief te “snuffelen” en alle aanwezige AP’s en clients plus alle mogelijke intrusiepogingen te detecteren. Het vereist wel de nodige technische kennis en hoewel het open source is, blijkt het Windows niet echt te ondersteunen. Je gebruikt het dus best met Linux of Mac OS X.

(89/100)

Adviesprijs
gratis (open bron software)
1
2
3
Vorig artikelBetaalbare aanraak-smartphone van Nokia
Volgend artikelHandenvrij bellen met elke smartphone
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.