Aldi Medion Akoya E4360 D (MD 8338) preview

Gebouwd volgens de nieuwste technologie

4
Medion Akoya E4360 D (MD 8338)

Medion Akoya E4360 D (MD 8338) (© ; licentie: )

De website van Aldi Nederland was enkele dagen onbereikbaar, maar nu is hij er terug met een hele reeks leuke aanbiedingen. We bekijken even de desktop Medion Akoya E4360 D (MD 8338).

Dat is niet eerlijk, in januari kon je bij Aldi Nederland al de Medion Akoya P4110 D (MD 8337) kopen, een spierwitte desktop computer met Intel i3-530 processor inclusief 22” scherm voor € 599 (lees onze bespreking hier). Vanaf 13 februari 2010 is Aldi Nederland alweer opnieuw aan zet met de Medion Akoya E4360 D (MD 8338). Dat is ook een desktop computer met Intel i3 processor, maar dan pikzwart en zonder scherm. Hij kost dan ook slechts € 499.

Grafische kaart
Is het ontbreken van het beeldscherm dan het enige verschil tussen deze twee computers? Nee, zeker niet. Ze hebben beide dezelfde Intel i3-530 processor en zitten beide in eenzelfde behuizing (op de kleur na) maar daar stopt dan ook elke gelijkenis. Zo had de Akoya MD 8337 geen afzonderlijke grafische kaart, maar gebruikte hij de interne GPU van de i3 processor. Dat was zeer zeker geen slechte oplossing, maar hoe dan ook is de Akoya MD 8338 die nu te koop is terug uitgerust met een echte grafische kaart, de NVIDIA GeForce GT330 met 768 MB GDDR3 geheugen.

4 REACTIES

  1. Bij mij doet de aan- en uit knop het in 2019 nog goed. De pc werkt als reserve pc nog goed, ook met Windows 10. Je moet die niet te diep indrukken en dat is een zwak punt bij deze pc. Bij mij doet de nvidiakaart het goed op de HDMI aansluiting. Er mankeerde iets aan de pc, dus heb ik iets minder betaald voor de pc. Als ie uitgezet werd na gebruik, hoorde je oscillatie- en ruis in de boxen. Geen idee hoe dit komt, maar ik heb er later een Xeon X3430 (een Marktplaats aanschaf) ingezet. Voor mij een ramp, want ik had dat nog nooit gedaan. Afijn, het is goed afgelopen. Hij functioneerde beter, en dat geluid was weg. Kan dat iets te maken hebben met dat het moederbord geen grafische eigenschappen ondersteund, evenals die X3430 dat niet doet, maar die originele bij de pc geleverde CPU weer wel? Het B.I.O.S is via de site van Medion 1x opgewaardeerd.
    Recent heb ik in de buurt, na lang twijfelen, ook dankzij Marktplaats een i7 870 op de kop getikt, en die erin geeft na driver updates, een prima resultaat. Ik kon de CPU zelf ophalen. Een voordeel i.v.m. wat er tegenwoordig via Marktplaats allemaal fout kan gaan. Deze socket blijkt bij een fabrikant van te korte pins te zijn voorzien, tijdens een korte periode. Zo te merken heb ik een goede socket, zonder dat euvel.

  2. HELAAS is de aan-en uitknop inmiddels stuk. Ik krijg ’t wel voor elkaar om ‘m toch aan te krijgen, door er heel voorzichtig op te drukken. Het blijft echter zorgelijk. Geen enkel bedrijf wil ’t voor mij reparen ! Jammer, want de garantie is inmiddels voorbij. Gr. Wim

  3. Als ik in de winkel zou staan en moest beslissen over een 8337 of een 8338 aan dezelfde prijs, dan denk ik dat ik toch liever de 8338 zou hebben. Echt veel verschil zit er niet in (zie artikel). Maar je moet wel de 599 € van de 8337 vergelijken met de 499 € van de 8338 plus de prijs van een 22″ scherm, en dan kom je op een ietwat hoger bedrag uit dan de geïnvesteerde 599 €. Dan krijg je terug een evenwicht: iets meer PC voor een iets hoger bedrag. Is het sop de kolen waard? Ik betwijfel het. Al dat gedoe met terug inpakken,naar de winkel sleuren… waarvoor?

  4. Wat is wijsheid,wij hebben een Aldi MD8337PC gekocht,maar nu is er een MD8338PC bij Aldi te koop.Wat zou U doen in dit geval? Wij hebben de computer gekocht op 19 Januari,als we snel zijn kunnen we hem vandaag nog terugbrengen.Graag reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.