Home Hardware

Sneeuwwitje en de 22 duimpjes

23
535
ALDI Medion Akoya P4110 D (MD 8337)

ALDI Medion Akoya P4110 D (MD 8337) (© ; licentie: )

Deze keer is het de beurt aan de Nederlanders: vanaf 16 januari is in Aldi Nederland een Medion desktop computer verkrijgbaar, de Medion Akoya P4110 D (MD 8337). Voor € 599 mag je deze sneeuwwitte computer mee naar huis nemen, inclusief een 22” scherm!

Deze Desktop computer is uitgerust met de – we citeren – “Allernieuwste Intel Core i3-530 processor met smart Performance”. Dat klopt wel, maar “allernieuwste” is niet hetzelfde als de “allerbeste”. De i3-530 is een dual core (dus twee rekeneenheden) die beide werken aan een kloksnelheid van 2.93 GHz. Hij heeft 4 MB level 3 cache, heeft wél de Intel Hyper-Threading Technologie (laat dus multitasking toe, per core kan de CPU dan twee dingen tegelijkertijd doen), maar mist de Turbo-Boost technologie van de Intel i5 en de i7 processors.

Logo Intel i3

Logo Intel i3 (© ; licentie: )

Turbo Boost past de klokfrequentie aan en geeft wat extra snelheid (de “boost”) wanneer de CPU het hard te verduren krijgt. Vandaar dat het zinnetje in de reclame “…die automatisch verwerkingskracht toewijst waar deze het meeste nodig is” toch niet helemaal klopt. Al bij al is de Intel i3-530 geen slechte keuze, in de meeste testen scoort hij beter dan de Intel Core 2 Duo’s en de AMD’s Phenom II’s, de traditionele CPU’s in deze prijsklasse.

23 REACTIES

  1. De Aldi Medion Akoya P4110 D (MD 8337) voor € 599, heb ik afgelopen Donderdag bij de Aldi voor € 400 gekocht, dus € 199 gespaard en er waren er nog genoeg, weet niet waarom. Sinds Aldi PC op de markt gebracht heeft ben ik een fan van Aldi, altijd tevreden, nooit problemen en voor iemand die geen waarde hecht aan spelletjes, er is voor mij wat de prijs betreft niets beters.

  2. ik heb deze gekocht ik staarde me een beetje blind op de mooie pc en het scherm had ik in no time verkocht. ik heb hierbij een touchscreen gekocht ook van medion vond het wel grappig. of het nu zo goed werkt dat scherm dan dat weet ik nog niet want 2 dagen nadat ik de pc heb gekocht bij de aldi had ik geen draadloze internet en geen kaartlezer….
    ik heb hem toen dus opgestuurd en heb braaf 15 werkdagen en verzenddagen nog een keer 7 werkdagen afgewacht. ik kreeg hem na de reparatie binnen en ben gelijk begonnen met opnieuw aansluiten. tot mijn grote verbazing was mijn aan/uit knop verdwenen in de pc en kon ik deze echt niet gebruiken dus nu maar weer opgestuurd jawel weer 5 werkdagen hierna 15 werkdagen voor de reparatie en dan nog eens 5 werkdagen voor de verzending.ik hoop dus maar dat ik minimaal 2 maanden na aankoop hem eindelijk uit kan testen incl. natuurlijk mijn nieuwe beeldscherm. geen aanrader dus service is niet om over naar huis te schrijven tevens over het klachtenbureau heb ik zo mijn twijfels volgens mij gewoon iemand die ernaast zitten ik vroeg met wie ik gesproken had kreeg ik alleen een voornaam want haar achternaam was ze niet verplicht te geven!.
    helaas dus mijn volgende pc word er zeker geen van medion.

  3. kan de ALDI Medion Akoya P4110 D (MD 8337) worden uitgebreid met een extra draadloze netwerkkaart en zo ja in welk slot moet deze gezet worden.

    De ingebouwde wlan is niet niet krachtig genoeg om het signaal sterk genoeg op te pakken.

    • Als de ingebouwde wlan het signaal niet of niet krachtig genoeg opvanngt, biedt een USB wlan vaak een oplossing. Die kan je nl. met een verlengkabeltje aansluiten op een USB poort van je pc, zodat je een gunstiger opstelplaats voor de antenne kunt zoeken. Staat de pc immers op een plaats met slechte ontvangst dan zal een andere wlan inbouwkaart ook niet veel helpen!

  4. Bedankt voor info alvast
    Ja ik twijfel tussen de Acer of eventueel toch maar losse componenten samen te stellen en laten assembleren (ongeveer een 50 eur kosten om dat te laten doen denk ik)

    Ik vrees een beetje dat Acer op lange termijn niet zo’n goede levensduur heeft.

    Maar als je ziet wat er allemaal inzit voor die prijs, weet ik niet of je dat met losse componenten bj elkaar gaat krijgen… Wordt moeilijke keuze.

    • Acer staat niet slecht aangeschreven hoor Koen. En het begrip “goede levensduur” is bijzonder relatief in ons computerwereldje, Bovendien biedt elke fabrikant toch 2 of 3 jaar waarborg. Wat je laatste opmerking betreft: met gelijkwaardige componenten een PC (laten) samenstellen komt bijna steeds duurder uit dan een merkproduct, zeker als dat in aanbieding is – en vergeet in de optelsom de software niet mee te rekenen!

  5. Heb de Acer waar ik het over had uiteindelijk toch gekocht en bevalt prima, supersnel, prima geluid en beeld etc. Of ie echt goed is merk je natuurlijk pas na een tijd, maar nu na 2 weken geen enkele klacht in ieder geval. We hebben ook al 4 jaar lang een laptop van Acer die het prima doet, ook nog geen enkel probleem mee gehad, die wordt voornamelijk voor internet, word, excell e.d. gebruikt en is in ons netwerk (2 computers) gezet wat ook probleemloos ging.

  6. Ok kan er iemand iets zeggen over die Acer waar Arend het over heeft? Ik was ook aan het kijken naar die Acer Aspire X5810, maar zie nu ook die ACER AS X3900 staan (ongeveer een 800 eur met scherm).

    Ziet er toch geen slecht toestel uit. Iemand iets zinnig over te zeggen?

    Is Acer zowieso een betrouwbaar merk (bvb in vergelijking met HP waar ik de HP Pavilion p6220be op ogen heb)?

    En wat op vlak van scherm, best van zelfde merk kopen als desktop, of eerder van ander goei merk?

    Alvast bedankt voor info.

    • Er is geen enkele reden om het scherm van hetzelfde merk te kopen als de desktop, Koen. Bij de Medion die in bovenstaand artikel aangeboden wordt zit het scherm ineens in het pakket, waardoor het goedkoper kan aangeboden worden. Mijn advies: ga Fnac, MediaMarkt of weet ik veel welke winkel waar een paar tiental schermen werkend (!) tentoongesteld staan, kies het scherm dat je het best bevalt en koop het dan in de winkel waar het het goedkoopst is. Klinkt niet professioneel, maar wel praktisch!

  7. Wij hebben afgelopen zaterdag ook de Medion computer bij de Aldi gekocht. Het is een zeer fraaie computer en alles werkt goed. Er zit alleen een constante hoge toon in wanneer de computer aanstaat. Kent iemand dit probleem en is dit op te lossen?
    Groet, Richard

    • Richard,

      heb ik geen last van. even wat HD-gepruttel bij het opstarten en even wat windgeruis van de koeling, maar draait daarna rustig. Misschien naar laten kijken door Medion. Garantie heb je niet voor niks…

      Tom

      • Wij hebben inmiddels de computer bij de Aldi weer teruggebracht. Waarschijnlijk net de verkeerde doos gepakt. Bij Medion wilden zij geen reparatieverzoek teosturen omdat ze het geluid niet over de telefoon konden horen en mijn verwachting was niet goed….? Kortom weinig vertrouwen maar erg jammer want het was een fraaie en complete (voor ons) computer.

        • Wat een lullige reactie van Medion. Kijk, dan moeten ze maar iemand langssturen om te komen luisteren vind ik. Maar ja, dat zijn van die typische welles nietes spelletjes. Gelukkig kun je bij Aldi de boel vrij eenvoudig terugbrengen.

  8. Ik heb er een gekocht. Een verademing tov mijn drie jaar oude laptop, maar dat is te verwachten. Het enige wat me dwarszit is de schermaansluiting. Het eerste wat je ziet als je de doos opdoet is een briefje van Medion waarop wordt aangegeven dat je een verloopstekkertje van HDMI naar DVI-D kunt bestellen. Gratis, dat wel. Verder een mooi apparaat. Het geluidssetje geeft een goed geluid, maar moet via de koptelefoonplug worden aangesloten, omdat het een 2.1 systeem is. Achterop zitten alleen maar 8 kanaalsaansluitingen. De extra HD klikt bovenop het systeem en wordt meteen herkend. Windows wou in eerste instantie niet backuppen naar die schijf, maar na een update werkte het wel. Dat wou ik even melden…

  9. Zaterdag de aanbieding bij deAldi opgehaald; in de verpakking zit een briefje. Hierin staat vermeld dat voor de DVI-HDMI een connector nodig.
    >>Deze is gratis aan te vragen bij Medion

  10. Ik zou zeggen houdt de Aldi in de gaten want er gaat niets boven die Medion multimedia computers. Ik wil in iedergeval als grafisch ontwerper niets anders meer, ook die externe medion harddisks hdd2go zijn perfect.

  11. oh ja, die makro aanbieding die ik hierboven omschrijf is een acer aspire x3900 die ik verder nergens kan vinden voor meer info 🙁

  12. Ik heb mijn eigen vraag eigenlijk al beantwoord, ik lees net dit elders (supermarktpc.net)en daar schrik ik toch van:
    Hier volgt een vernietigende review van SPC!
    De Aldi Medion Akoya P4110 D (MD8337).

    Ik zou ‘m niet kopen. Het is vlees noch vis: te zwak voor games en te duur voor de bescheiden multimedia voorzieningen die deze pc biedt.

    De core i3 processor is de goedkoopste van de nieuwe lijn van Intel. Hij is niet veel krachtiger dan de oudere dual core cpu’s, maar er zit wel een GMA videochip in, die vroeger op het moederbord gesoldeerd was. Voor het spelen en bewerken van multimedia zoals video biedt dit wel een meerwaarde, maar er valt nauwelijks mee te gamen. De voeding van dit apparaat zal berekend zijn op de pc en zeker niet zwaar genoeg zijn om een meer dan middelmatige, 25 A slurpende videokaart te ondersteunen als je daar al aan mocht denken.

    Je kunt er dan wel weer Blu-ray mee afspelen – daar is ondersteuning voor – als je er zelf een Blu-ray leesstation in stopt, maar de on-board videochips van tegenwoordig kunnen dat ook wel hoor.

    De ingebouwde videofunctie is heel fijn voor de fabrikant want dat spaart weer een handvol componenten. Maar de gebruiker heeft daar weinig aan, behalve dat het stroomverbruik wat lager is maar daar houdt het op. Ik vind het raar idee om een CPU zo te verkreupelen (geen turbo functie en dat heeft een i5 wel) door er een videokaart in te proppen. Waarom? Onboard video op moederborden werkt toch ook prima? Weeral, de fabrikant vaart er wel bij. Er passen er ook zo lekker veel van op een wafer. Kassa!

    Dus dan is het een pc waarop je heel aangenaam kunt internetten, foto’s en video bewerken, filmpje kijken en dergelijke maar voor games is ie absoluut niet geschikt. Voor een office-pc is dit wel een aardig setje maar in deze tijd, wel duur. Voor veel minder geld heb je iets dat even goed zijn werk doet. En als je wilt gamen, zelfs dan kan je voor deze prijs al iets kopen of zelf samenstellen dat véél beter presteert (qua games). Laat je niet verleiden door het witte, i-mac achtige uiterlijk, en laat deze compleet links liggen.

    De externe harde schijf die Aldi aanbiedt, is dan weer wél de moeite waard (HDD2Go systeem, usb2 + e-sata, 1,5 Giga). Alleen jammer dat deze wit is.

  13. Als ik dit nu zo lees ben ik beetje teleurgesteld, jammer. Heb een nieuwe pc nodig en dacht dit een mooie optie was. Echter heb ik inderdaad het scherm niet nodig. Wat kan ik dan beter kopen voor deze prijs ? had namelijk ook tijdje deze op het oog : http://www.bcc.nl/product/acer-x5810-4gb
    ben ik daar dan beter mee af ?
    Ik ben geen enorme gamer, is meer voor internet, i-tunes, foto’s en meer van dat soort dngetjes

    • Het profiel dat je jezelf aanmeet (=laatste regel) past perfect bij de Medion, maar dat is een compleet systeem inclusief monitor. Die pc op zich kost dus < 500 € en behoort daarmee eerder tot de low budget serie. De Acer kost 600 €. Er zit een Intel Core 2 Quad Q8300 in, een iets oudere architectuur maar behoort tot een hogere klasse. Ook de videokaart (ATI Radeon HD4650) is bepaald niet slecht. Heb je dus al een goed scherm, dan zie ik niet in waarom je je 600 € aan de Medion zou spenderen. Maar als je tijd hebt: er is waarschijnlijk nog een Medion bij Aldi onderweg, de MD8339. Toevallig ook een Intel Core 2 Quad Q8300 maar met nVIDIA GeForce G210. Bij Aldi UK te koop voor (omgerekend) 390 €. Ik verwacht hem wel aan deze kant van het water, maar dat weet je nooit.

      • Dank je voor je antwoord, hier kan ik wat mee. Ik zet die witte pc uit mijn hoofd en zoek verder 🙂 Heb geen haast maar kan ook weer niet al te lang wachten. Was van de week ook bij de Makro voor een aanbieding, maar die was er nog niet, jammer. Dat was wel een flinke, met intelcore i5, nvidia GT220 1025 MB en 1tb harde schijf en 8gb werkgeheugen voor 677, iets duurder dan ik in mij hoofd heb maar wel 1 waar ik dan toch weer meer mee kan, misschien toch maar eens mijn videofilmpjes op dvd zetten 🙂 Het is zo lastig, een pc kopen, als je er helemaal niets van weer is veel makkelijker, ik weer er een klein beetje van af en dan wordt het moeilijk.
        Die Aldi UK aanbieding ziet er ook goed uit ja, komt vaak voor dat-ie hier dan ook komt ???

        • Aanbiedingen uit Aldi Duitsland komen meestal 1 à 2 weken later bij ons (= BE en/of NL) terecht. Uit andere landen is dat erg wisselvallig, of ze komen uit in een licht gewijzigde vorm met een ander nummer.

Comments are closed.