Samsung Wave (S8500) smartphone

Samsung smartphone met eigen mobiele besturingssysteem

2
Samsung Wave (S8500)
Samsung Wave (S8500)
De Wave (S8500) is de eerste smartphone van Samsung die draait op Bada, het nieuwe besturingssysteem van de fabrikant

Bada betekent ‘oceaan’ in het Koreaans wat moet onderstrepen dat het nieuwe open mobiele besturingssysteem gebruikers van smartphones zeeën van mogelijkheden biedt doordat diverse ontwikkelaars hun applicaties op Samsung toestellen kunnen installeren. Bada heeft een gevoelige bewegingssensor en ondersteunt vibratiecontrole en gezichtsherkenning. Ook ondersteunt het platform van Samsung toepassingen die op sensoren zijn gebaseerd en die reageren op temperatuurverschillen, beweging en activiteit. Met deze sensoren kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld interactieve toepassingen maken. Met Samsung’s bada platform kan je tal van applicaties uit de applicatiewinkel Samsung Apps downloaden.

Super Amoled
De Samsung Wave (S8500) is de eerste smartphone die gebruik maakt van het open mobiele platform. Deze multimediasmartphone is ook uitgerust met een 3,3-inch Full Touch Super Amoled scherm. Volgens Samsung biedt dit scherm een helderder en scherper beeld en reflecteert het minder. Het beeldscherm heeft een WVGA-resolutie (800 x 480 pixels). De Samsung Wave meet 118 x 56 x 10.9 mm.

TouchWiz
Om applicaties vlot te kunnen draaien is de Wave uitgerust met een high-speed CPU van 1 GHz. Met de TouchWiz 3.0-interface kun je het startscherm en de menu’s van de smartphone inrichten naar eigen voorkeur. Volgens Samsung kun je met de nieuwe versie van TouchWiz sneller door je toestel navigeren met minder handelingen. Via Quick Panel heb je direct toegang tot applicaties.

Multimedia en connectiviteit
De Wave heeft een 5 megapixel camera met LED Flash en Touch AF. De smartphone kan video opnemen in HD (720 p). Ook is er ondersteuning voor DivX- en Xvid-formaten en 5.1 surround sound. Samsung integreert ook Bluetooth 3.0 en WiFi 802.11n in deze telefoon.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Wave (S8500) zal vanaf april 2010 te koop zijn. De prijs werd niet meegedeeld.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.