Aldi Medion Lifetab MD 99300 (S9714) Android tablet preview

Derde Medion tabletmodel met Android te koop bij Aldi België

7
Terwijl onze Nederlandse lezers op woensdag 12 december in hun Aldi een topmodel desktop-pc kunnen kopen (waarover je hier binnenkort meer leest), krijgen de Belgische lezers die dag een tablet voorgeschoteld. De tijd gaat snel, de Medion Lifetab MD 99300 (S9714) is intussen het derde tabletmodel dat hier te lande in de aanbieding komt.

Het vorige model, de Medion Lifetab MD 99200, kostte slechts 299 euro, maar nu woensdag ga je net als voor het eerste model, 399 euro neertellen. Eigenlijk vinden we dat niet eens erg, want om aan die extra lage prijs van 299 euro te komen moest Medion op zoveel dingen beknibbelen dat ons artikel de weinig flatterende titel “Aldi Medion tablet is goedkoop maar geen goede koop” meekreeg. De nieuwe tablet is gelukkig van een heel ander kaliber.

Aldi Medion Lifetab MD 99300 (S9714)
Aldi Medion Lifetab MD 99300 (S9714)
 
Uiterlijk

Deze Medion Lifetab MD 99300 (S9714) meet 257 x 186 mm en is met zijn 9,9 mm net geen centimeter dik. Ook het gewicht (630 gram) is dik in orde. In een blinkend zwart kader zit een 10-inch (25,4 cm) IPS multitouch scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Daarop kun je dus beelden in High Definition bekijken (HD Ready, 720p).

IPS staat voor In-Plane Switching Technology en heeft onder meer als voordeel dat de helderheid en de kleuren behouden blijven wanneer je onder een schuine hoek naar het scherm kijkt. Andere voordelen zijn een snelle reactietijd en geen licht- of regenboogkringen wanneer je het scherm aanraakt – een belangrijk aspect bij een touchscreen.

Verder heeft deze Lifetab twee camera’s: vooraan eentje van 1,3 megapixels voor Skype en dergelijke, achteraan een 3 megapixel camera voor foto’s.

Links de aansluiting voor koptelefoon, de blokkeerknop voor de automatische beeldrotatie, de aan/uit knop en volumeregeling
Links de aansluiting voor koptelefoon, de blokkeerknop voor de automatische beeldrotatie, de aan/uit knop en volumeregeling
 
Aansluitingen

In de rand zijn zoals gebruikelijk bij tablets de aansluitingen en enkele bedieningsknoppen verwerkt. Dat zijn er veel (voor een tablet): aan de linkerzijde zit de aansluiting voor koptelefoon, de blokkeerknop voor de automatische beeldrotatie, de aan/uit-knop en de volumeregeling.

Rechts een micro-HDMI en een micro-USB 2.0 plug
Rechts een micro-HDMI en een micro-USB 2.0 plug

Rechts vind je een micro-HDMI- en een micro-USB 2.0-poort met USB-hostfunctie. Via de eerste sluit je je tablet aan op een TV of monitor terwijl de USB-poort je toelaat om een externe harde schijf, een USB-stick, een fototoestel, een muis of toetsenbord aan te sluiten. Ook een DVB-T dongel behoort tot de mogelijkheden. Je vormt er je tablet mee om tot een televisietoestel. De nodige kabeltjes zitten mee in de doos, wat bij heel wat concurrerende merken niet het geval is.

Achteraan een microSD-/SDHC geheugenkaartlezer en de ligplaats voor een SIM kaart
Achteraan een microSD-/SDHC geheugenkaartlezer en de ligplaats voor een SIM kaart

Aan de achterkant ten slotte vind je nog een microSD-/SDHC-geheugenkaartlezer en de ligplaats voor een SIM-kaart. Je kunt dus niet alleen op het internet via een snelle WiFi- verbinding (802.11 n-standaard) zoals gebruikelijk, maar ook via het 3G gsm-netwerk.

Je krijgt overigens al een Aldi Talk-setje meegeleverd, waarin een SIM-kaartje zit, goed voor gratis mobiel internetten gedurende maximaal 90 dagen en maximaal 1 GB aan datavolume. Niet zichtbaar, maar eveneens aanwezig zijn Bluetooth 3.0 en een GPS-module.

Medion beweert dat met de Lithium-polymeeraccu een autonomie van 9 uur haalbaar is
Medion beweert dat met de Lithium-polymeeraccu een autonomie van 9 uur haalbaar is
 
Processor

In de Lifetab MD 99300 (S9714) monteerde Medion de Tegra 3 processor van NVidia, die ze geklokt hebben op 1,2 GHz en die ondersteund wordt door 1 GB LPDDR3 werkgeheugen. De Tegra 3 is een quad-core processor met vijf kernen. Of nauwkeuriger gezegd: met 4+1 kernen.

NVidia noemt de vijfde kern de “Battery-Saver Core”. Die wordt alleen gebruikt wanneer de werklast minimaal is – in stand-by of bij het luisteren naar muziek bijvoorbeeld. Bij normaal gebruik worden de vier overige kernen al naar gelang de behoefte in- of uitgeschakeld. Als gebruiker merk je daar absoluut niets van. De bedoeling is uiteraard dit tablet zo zuinig mogelijk te maken.

Talrijke meegeleverde accessoires
Talrijke meegeleverde accessoires

Medion beweert dat met de Lithium-polymeeraccu een autonomie van 9 uur haalbaar is. Testen van dit tablet in andere landen bevestigen deze waarde en gaan zelfs tot meer dan 10 uur. De technische fiche van de Tegra 3 in PDF formaat vind je hier (bron: NVidia).

 
Geheugen

In de Medion MD 99300 (S9714) zit 32 GB intern geheugen. Dat is mooi voor een tablet, maar je kunt dat eenvoudig uitbreiden met een microSD-/SDHC-geheugenkaart tot maximaal nog eens 32 GB. Als dat nog niet genoeg is kan je, zoals reeds hoger vermeld, nog een externe USB-schijf aansluiten.

Op Google Play vind je natuurlijk nog duizenden apps voor jouw tablet
Op Google Play vind je natuurlijk nog duizenden apps voor jouw tablet
 
Software

Als besturingssysteem werd Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) geïnstalleerd, maar volgens de reclame is een gratis automatische upgrade naar Adroid 4.1 (Jelly Bean) in 2013 voorzien. Natuurlijk zijn er al een aantal apps voorgeïnstalleerd zoals Documents to Go, een mediaspeler en Drawing Pad maar het winkelen bij Google Play op zoek naar de ultieme en liefst gratis apps is nou net één van de charmes van een tablet.

 
Testen

De Medion Lifetab MD 99300 (S9714) verscheen eerder al in andere landen, er zijn dan ook heel wat commentaren terug te vinden op het internet. Over het algemeen zijn die vrij lovend, maar vaak terugkerend zijn opmerkingen over het sterk spiegelend beeldscherm en een ietwat te geringe lichtopbrengst wat het gebruik van dit tablet in volle zon sterk bemoeilijkt.

Conclusie
Deze Medion Lifetab MD 99300 (S9714) is in niets te vergelijken met zijn voorganger. Dit is een volwassen, volwaardig tablet met heel wat extra’s. Nu is 399 euro geen uitzonderlijk lage prijs, maar het zijn precies de vele extra’s die er een interessante aanbieding van maken.

De technische fiche van de Medion Lifetab MD 99300 in PDF formaat vind je hier.

Adviesprijs
€ 399
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.

7 REACTIES

 1. Goedemorgen,
  Hoe kan ik de Medion Lifetab S9714 Android tablet (soft?) resetten,(zonder alle data kwijt te geraken, natuurlijk) aub. Heb enkel zwart scherm. Meen dit eerder dit jaar ergens gelezen te hebben, iets met het gaatje met paperclip, doch weet niet meer met welke toetsencombinatie te gebruiken. Heeft iemand hier ervaring mee, aub? Dank bij voorbaat voor uw reactie. Mvg, Catherine

  • Deze tablet heeft geen resetknop. Zorg er eerst voor dat de accu minstens 6% opgeladen is (dus laad het apparaat bv. een uur op). Druk dan minstens 10 seconden op de aanuitknop (of blijf die ingedrukt houden tot je een reactie krijgt van het apparaat). Hopelijk start hij dan weer op. Anders zul je de medion hotline moeten bellen want is er wellicht iets meer aan de hand.

 2. Ik ben zeer tevreden met de Medion LifeTab S9714 hij is erg handzaam en prettig te bedienen.
  Deze test heeft mij erg geholpen om hem bij Medion Nederland te willen kopen.
  Verder wil ik graag vertellen dat hij fantastisch samenloopt met de Eye TV Micro tuner. Ik ontvang vele Nederlandse en Duitse zenders (Enschede N.L.)
  Harikus

 3. Had hem woensdag gelijk gekocht en vrijdag terug gebracht en geld terug gekregen.
  Reden:
  – geen G-Sensor,Gyroscope en E-compass.(voor de prijs van 399€ zou dit niet mogen ontbreken)
  – Geluid kwam robotachtig over
  – Witte vlekken aan de randen.

  Heb ondertussen een ASUS Transformer Pad TF300TG besteld en dit voor de prijs van 387€(zonder dock)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.