Virtual reality op Samsung Galaxy S6

2
Samsung introduceert zijn Gear VR virtual reality bril voor de nieuwe Samsung Galaxy S6 en S6 Edge smartphones. Eerder was deze VR-bril al verkrijgbaar voor de Galaxy Note 4-phablet. Maar de Galaxy S6 en S6 Edge hebben een nog scherper beeldscherm, wat resulteert in levensechte virtuele realiteit.

De Samsung Gear VR Innovator Edition (SM-R231) mag je beschouwen als een luxueuzere kunststofversie van de kartonnen Google Cardboard VR-bril. De werking is eigenlijk hetzelfde: je plaatst je smartphone in de bril en met behulp van speciale software kun je dan stereobeelden bekijken die je volledige gezichtsveld vullen, zodat het lijkt alsof je er middenin staat.

Samsung ontwikkelde de Gear VR in samenwerking met Oculus, dat zelf een veel duurdere VR-bril produceert met geïntegreerde schermen. De Gear VR biedt veel van de mogelijkheden van de Oculus, maar is goedkoper omdat je zelf voor het scherm (in de vorm van een smartphone) moet zorgen.

De nieuwe versie van de Gear VR voor Galaxy S6 en S6 Edge profiteert van de hogere pixeldichtheid van deze smartphones (557 ppi tegenover 518 ppi voor de Galaxy Note 4). De vorige versie van de Gear VR was trouwens bij ons officieel niet op de markt.

De hogere pixeldichtheid van de Galaxy S6 maakt de VR-ervaring die je met de Gear VR verkrijgt volgens Samsung nog levensechter. De nieuwe bril is trouwens 22,4% kleiner en 15% lichter dan zijn voorganger, onder andere doordat de cover die de smartphone beschermde verdwenen is.

Samsung Gear VR for Galaxy S6 / S6 Edge

Samsung Gear VR for Galaxy S6 / S6 Edge (© ; licentie: )

De werking is verder dezelfde als bij de originele Gear VR: je klikt je smartphone aan de voorkant vast in de VR-bril, die je vervolgens met een comfortabele, verstelbare hoofdband voor je ogen vastmaakt.

Zodra je de Gear VR aansluit op je smartphone, start de softwareinstallatie voor de Gear VR for S6 software die je nodig hebt. Vervolgens download je uit de Oculus Store 360 graden video’s en games. Er zijn momenteel meer dan vijftig gratis en betalende titels beschikbaar. Ook kun je de Oculus Cinema-app gebruiken om je eigen VR-bioscoop te creëren waarin je trailers, clips en eigen films bekijkt.

Een nabijheidsensor binnen in de Gear VR herkent de positie van je gezicht. “Rondkijken” doe je door gewoon met je hoofd te bewegen, maar op de zijkant zit ook een aanraakgevoelig touchpad met erboven een “terug”-toets. Daarmee kun je de menu’s in de gebruikte software bedienen. Verder is er aan de zijkant een volumetoets, die het geluid regelt van de al dan niet draadloze headset die je op je smartphone moet aansluiten.

Bovenop bevindt zich een draaiknop waarmee je de focus van de ingebouwde lenzen regelt. Je kunt de Gear VR namelijk niet met een bril gebruiken, zodat brildragers het beeld moeten scherpstellen met deze draaiknop. Een ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat de lens van je smartphone niet beslaat. Twee kleine gaatjes aan de onderkant zorgen voor een betere ventilatie dan bij de vorige versie.

De Gear VR heeft geen eigen batterij, maar betrekt zijn stroom van de aangesloten smartphone. Gelukkig heeft de nieuwe versie een eigen micro-USB laadpoort die de aangesloten telefoon oplaadt, zodat je de bril langer kunt gebruiken, weliswaar met aangesloten stroomkabel. De bril weegt 420,4 g en meet 82,8 x 196,1 x 98,5 mm.

De Gear VR is te verkrijgen via de Samsung website. De aanbevolen prijs bedraagt 199 euro. De Gear VR werkt zowel met de Galaxy S6 als de S6 edge. De bril wordt geleverd met hoofdband, schuimrubberen stootkussen, lensreinigingsdoekje, draagetui en Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. Voor een usb-voeding moet je wel zelf zorgen, maar je kunt die van je smartphone gebruiken. Je kunt de bril ook op een powerbank aansluiten, maar die moet dan wel 2A stroom geven.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Nvdr.: Op 22/12/2015 corrigeerden we het fout opgegeven gewicht. De bril weegt 420,4 g, en niet kg!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.