Home Hardware

Budgetvriendelijke Aldi-desktop heeft potentieel

61
Woensdag 04 juni kan je zowel bij Aldi België als bij Aldi Nederland terecht voor een Medion Akoya MD 8349 (E4000 E), een goedkope desktop-pc. Deze keer worden ze in beide landen verkocht aan dezelfde budgetprijs: 399,- euro.

De Medion Akoya MD 8349 (E4000 E) is gebouwd rond een AMD processor uit de A10-reeks, de A10-7800. Die is nog maar pas op de markt, bijgevolg zijn er nog maar weinig testresultaten over te vinden op het internet. Het is een processor met vier kernen, die normaal aan 3,5 GHz werken. Bij zware taken kan de AMD Turbo-Core-technologie die snelheid opvoeren tot 3,9 GHz. Hij is energiezuinig (maximum 65 Watt), al is dat niet direct de meest belangrijke eigenschap voor een desktop. Op het gebied van rekenkracht en in vergelijking met de Intel-processoren schatten we deze “apu” ergens tussen de Intel Core i3 en de Intel Core i5 in.

Een AMD A10-7800 processor

Een AMD A10-7800 processor (© ; licentie: )

Een technische fiche in pdf-formaat vind je hier (Bron: CPU-World):  Specifications AMD A10-7800.

 
Grafisch

We gebruikten zonet de term apu, omdat AMD deze naam gebruikt in de plaats van cpu voor zijn processoren met ingebouwde grafische component. Bij de A10-7800 is dat de grafische chip Radeon R7. Als onderdeel van de AMD A10-7800 hebben we nog geen testresultaten gevonden, wel als grafisch onderdeel van het topmodel uit de A10 reeks, de A10-7850K. Dat blijkt goed mee te vallen: de Radeon R7 in een AMD A10-7850K scoort op vele aspecten beter dan de grafische component in het topmodel van de Intel Core-serie.

Met de nieuwe AMD processor A10 7800

Met de nieuwe AMD processor A10 7800 (© ; licentie: )

Gezien deze prestaties is het ontbreken van een afzonderlijke grafische kaart vrij logisch. Met zijn 399,- euro is de Akoya MD 8349 (E4000 E) immers een budget-computer, en het is zinloos daar dan een budget-grafische-kaart in te steken.

 
Geheugen

Een nadeel van de in de cpu ingebakken grafische componenten is dat ze geen eigen videogeheugen hebben, en dus aangewezen zijn op het normale werkgeheugen. Gelukkig koos Medion in de Akoya MD 8349 (E4000 E) voor één van de snellere sdram-versies.

Inclusief muis en klavier

Inclusief muis en klavier (© ; licentie: )

Er steekt 4 GB DDR3 sdram-werkgeheugen in aan 1.866 MHz. De 1.866 MHz is goed, maar 4 GB blijven we te weinig vinden, zeker in computers zonder afzonderlijke grafische kaart zoals hier.

 
Opslagmogelijkheden

Een harde schijf van 2 TB is zeker ruim bemeten. Het is wel een “gewone” harde schijf. De laatste tijd monteert Medion vaak hybride harde schijven (sshd) waarin een flash-geheugen van enkele MB zit, maar dat is hier dus niet het geval. Jammer, het versnelt beduidend de toegang tot je data. Niets belet je natuurlijk om zelf naast de harde schijf een ssd te installeren. Ruimte daarvoor en benodigde aansluitingen zijn voorzien en de voeding (350 W) is sterk genoeg.

Is 2 TB niet voldoende, dan kan je nog opteren voor een Medion HDDrive2go super speed externe harde schijf. De Akoya MD 8349 (E4000 E) heeft bovenaan een ligplaats (“docking bay”) met een usb 3.0 connector voor zo’n schijf zodat er geen kabeltjes meer nodig zijn.

Aansluitingen vooraan

Aansluitingen vooraan (© ; licentie: )

Je raakt je data ook kwijt op een cd of dvd via de ingebouwde Multistandaard DVD-/CD-brander.

 
Aansluitingen

Vooraan vind je zoals altijd bij Medion een multikaartlezer, een USB 3.0 en een USB 2.0 aansluiting alsook een plug voor een microfoon en een koptelefoon. Waar bij vorige desktops achteraan geen usb 3.0 aansluitingen meer zaten, zijn die nu terug van weggeweest: deze pc heeft twee usb 3.0 plus twee usb 2.0 aansluitingen. Muis en klavier kan je ook met een traditionele PS/2 plug aansluiten.

Aansluitingen achteraan

Aansluitingen achteraan (© ; licentie: )

Je scherm verbind je via hdmi of vga – dvi ontbreekt hier echter wel. Op het internet geraak je met een kabel (RJ-45, 10/100/1000 Mbit/s) of draadloos (Wifi IEEE 802.11 n standaardtechnologie).

Tot slot zijn er nog drie aansluitingen voor 6-kanaals High Definition Audio.

Een overzicht van de technische specificaties van de Medion Akoya MD 8349 (E4000 E) in pdf-vorm vind je hier:  Aldi Medion MD 8349 (E4000 E) Technische fiche.

 
Software

Zoals verwacht is het besturingssysteem Windows 8.1 + Update.

Het Medion MediaPack omvat Burning Studio, Photo Commander, Photo Optimizer en Snap van Ashampoo. In de Cyberlink suite vind je MediaEspresso, Power2Go, PowerDirector, PowerDVD, PhotoDirector en YouCam.

De meegeleverde software

De meegeleverde software (© ; licentie: )

Verder werd nog een uitgebreid pakket Windows 8.1 apps vooraf geïnstalleerd net als een testversie van Office 365. Voor deze laatste dien je wel een licentie te kopen wil je ze verder gebruiken na de testperiode van 30 dagen.

Conclusie
De Medion Akoya MD 8349 (E4000 E) is, zoals de prijs van 399,- euro laat vermoeden, een budget-computer maar dan wel eentje met aardig wat potentieel. Een vrij krachtige rekeneenheid en een best bruikbare grafische component zitten gecombineerd in de AMD A10-7800. Heb je nog wat geld over, dan kan je bijvoorbeeld het sdram-geheugen verdubbelen of een ssd toevoegen. De prestaties zullen er wel bij varen.
Adviesprijs
€ 399
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.

Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.

61 REACTIES

 1. ik heb een MEDION MD 90197 externe harddisk, met kabeltjes aangesloten aan mijn MEDION MD 8349 desktop pc. Het lijkt me dat deze externe harddisk ook in het slot bovenin de desktop kan aangesloten worden. Betr. afmetingen kan het, wat met de “compatibiliteit” tussen deze twee?
  In dit slot zijn wel géén rasters waar koellucht van de desktop door de externe harddisk kan geblazen worden.

 2. Beste René,
  Veel problemen gehad met de Medion Akoya e4000 P5380, voortdurend ratelende (Toshiba) schijf, aanlopende fan en nog meer. PC is al terug geweest, weinig klantvriendelijke of adequate service van Medion. Problemen niet opgelost, maar het werkte, zo goed en zo kwaad als het ging. Maar een doorvoersnelheid (2TB schijf)van plm. 3,0 Mb/s is veel te laag. En nu het volgende: hij start niet meer op, na een mislukte bios flash (deed de PC zelf na chkdsk /r) is het over en uit. Met de clear jumper getracht cmos te schonen, geen resultaat. Laatste kans is bios te flashen, maar waar vind ik het bios? Medion site geeft geen antwoord… Heb jij nog een suggestie?
  Groet, alvast dank, GJ

 3. Heb een medion pc van 3 weken oud
  Na de updates , komt er op scherm 100 % voltooid ma de pc gaat nie meer verder
  Staat nu al 2 dagen aan , heb al eens gerebopt ma na 3 dagen opnieuw van dat

  Iemand een idee wa ik kan doen

 4. Ik heb een Medion Akoya MD 8381 en voor mijn huis, tuin en keukengebruik een prima pc. Tot nu toe. Grote problemen met het opstarten. Hij start helemaal niet. Als ik de stroom er op zet [hoor de fan starten], op de startknop druk verschijnt er geen beeld, maar hoor ik series van 3 pieptonen: lang-kort-kort. Dat moet ik soms 7-8 keer herhalen [spanning eraf, opnieuw starten] voordat hij het doet. Heb hem nu gestart met toetsenbord, muis, speakers en ethernetkabels losgekoppeld. Krijg nu 5 korte pieps en dan start hij op. Graag u advies

  • Een lange en twee korte piepjes duidt op een probleem met de videokaart. Vijf korte piepjes kan afhankelijk van het type bios verschillende betekenissen hebben. Ofwel is de cmos-batterij plat en moet die vervangen worden (maar is geen probleem zolang je de pc onder stroom houdt, dan kun je dit eigenlijk negeren; maar bij elk stroomverlies gaat de bios-configuratie verloren en wordt in zijn standaardinstellingen gezet), ofwel is er een probleem met de ram-chips. Kortom, mogelijk worden al je problemen gewoon veroorzaakt door een kapotte cmos batterij; ik zou die eerst proberen te vervangen, mogelijk is het dan opgelost.

   • Dank voor je snelle reactie. Het probleem is ontstaan nadat ik tv, pc en playstation samengevoegd heb, alles op één beeldscherm; mijn flatscreen tv. Plus een nieuw speakersysteem. Ik lees net iets over “restspanning”. Misschien toch maar wel alles van randaarde voorzien. Aan de slag dus. Mvg. Dirk

 5. ik heb deze verleden jaar gekocht en niets als problemen ermee gekend, zeer kort na aankoop, kreeg ik last van…..”groen” filmpjes, contact opgenomen met medion, zet alles in back-up en doe fabrieksherstel!…alleen, ik heb nog maar mijn gsmgegevens in de back-up gezet, deze pc heeft nooit genoeg plaats om de rest van de pc erin te zetten!…moet regelmatig systeemherstel doen om van haperend beeld of groen filmpje af te geraken, na 1 filmpje of 1 dag later weer hetzelfde..1e budget-pc in aldi, nooit meer! terwijl zit ik met de prul en niemand kan het oplossen…nog te verstaan dat bij momenten de temperatuur van moederbord soms oploopt tot 105°(programma speccy)

   • Groen beeld is opgelos maar temperatuur gaat nog te hoog ondanks schoongemaakt, pc ’ratelt’ ook dikwijls, is niet ventilator, geen normaal geluid…

  • Ik heb ook deze pc, had ook last van groene filmpjes na een maand mijn pc opnieuw opstarten was het weg. Heb er nooit meer last van ik heb mijn pc ook soms 3 dagen achter elkaar aan, maar mijn moederbord is dan nog gewoon aan te raken. Het gerommel komt van je Hard drive ik zelf heb er een SSD in gezet zodat ik er geen last van heb. Hij klinkt nu perfect

 6. Hallo Rêne en de rest 😀
  Ik heb deze pc nu al sinds 8 juni de game prestaties zjin goed maar kunnen iets beter ^^
  Ik had me afgevraagd of ik er ram geheugen kan bijsteken of ik het ram geheugen moet veranderen.
  ik zou er graag 8ram in hebben willen steken en deze heeft 4, kan ik er 4 bijsteken of moet ik meer geld uitgeven en er ineenkeer 8 bijsteken?
  Oh en nog een vraag, is dit model goed?
  KINGSTON HYPERX FURY 8 GB DIMM DDR3-1600 ROOD
  Dit is de site waarvan ik het zou kopen.
  http://www.memoryshop.be/product/459639/kingston-hyperx-fury-8-gb-dimm-ddr3-1600-rood.html#product_specifications

  Alvast bedankt!
  Mvg,
  Alexander

  • Hallo Alexander

   je kan er 2×4 instoppen dus de 2 latjes van 2gb kunnen eruit.

   Let wel op de snelheid van je modules ik weet niet wat er nu inzit maar je moet zeker niet lager gaan.

   Groetjes René

   • Kan ik er ook gewoon 1latje van 8gb insteken of moeten er persé 2x4gb latjes in?

    Alvast bedankt
    Mvg,
    Alexander

    • Ik was ook nog vergeten te vragen wat voor ssd het moet zijn als ik er eentje wil inzette.
     Ik ken er niet zoveel van en ik zag iets van een schrijfsnelheid en een leessnelheid moet er iets specifiek aan zijn?
     Alvast bedankt !

 7. Aangekocht. Na twee dagen kwam een cursorknop uit zichzelf los. Daarna gemerkt dat hij haperde bij het afspelen van simpele youtube-filmpjes (e.d.). Na twee weken blijft ie hangen in de modus ‘bezig met functies. 100% voltooid. Computer niet uitschakelen’. Ik vind het rommel.

 8. Hallo René,

  Ik heb de pc gekocht bij de aldi, (md8349)e4000e,
  Nu wil ik de voeding vervangen,waar kan ik die bestellen ik heb al op internet zitten zoeken maar ik kan niets vinden.Ik heb nog wel een voeding liggen van 600 watt maar die past niet (aparte aansluitingen op het motherboard van deze pc)
  Ik hoop dat je me kan helpen

  Mvrgr René Augustijn

 9. Goedemiddag beste Rene.
  Ik overweeg om de MEDION AKOYA PC P5017 D7 aan te schaffen. Ik zou graag weten of hij voldoende heeft om video te bewerken. Je kent dat wel, de vakantie en kleinkinderfilms en de oude generatie films. Ik zou graag weten of deze computer dat aan kan.
  Ben benieuwd naar je reactie

  mvg. G.v.d. Klundert

 10. Ik heb deze pc in juni aangekocht. Nu blijft hij vastzitten.
  Bezig met functies
  100% voltooid
  Schakel de computer niet uit.
  Wat miet ik doen? Hij reageert op niets.

  Alvast hartelijk bedankt, Peter

  • Hallo Peter,

   Ik heb de mijne op 22 juli gekocht en hij geeft nu precies dezelfde melding. Heb jij inmiddels een oplossing gekregen / gevonden?
   Dan kan ik dat ook gaan doen.

   mvg

   Arnold

 11. Beste René

  Ik heb de hierboven vermelde pc sinds een 14tal dagen in gebruik. De pc staat zelden aan en ik gebruik hem enkel voor eenvoudig internet surfen. Geen films of games. Er staan geen extra programma’s op.
  Toch staat de pc voortdurend te ratelen, ook als ik er niet mee werk.
  Is hier een probleem?

  bedankt, mvg, Joe

 12. Hoi rene,
  Ik wil deze desktop ook aanschaffen maar is deze goed genoeg voor spellen zoals World of Warcraft, Garry’s Mod e.d. Want ik game ook op console zoals CoD maar spellen zoals WoW, Gmod heb je niet op console. Maar ik ben nog niet direct van plan om andere dingen er in te zetten.
  Alvast bedankt

  • Hey benjamin ik speel zelf WoW, Gmod en cod op deze pc alles loopt goed maar ik ben zelf van plan om er een nieuwe ram in te steken of bij te steken, want hij kan niet al teveel processen aan.

   Maar voor dit budget is ij het heel zeker waard!

 13. Hallo René,

  Minecraft is iets wat ik redelijk vaak speel nadat ik thuiskom van het hangen, enzo. Mijn computer is echter niet zo goed meer en runt Minecraft wel, maar op lagere settings. Ik keek op Youtube altijd naar filmpjes van Minecraft met “Shaders”. Dit is een soort graphics mod die ervoor zorgt dat het spel er veel mooier uit gaat zien. Dit met schaduwen, een realistische lucht en helder water. Denkt u dat ik met deze computer Minecraft met Shaders kan runnen?

  Met vriendelijke groeten,
  Justin

 14. Hallo Rene ik heb een vraag,

  Kun je pay day 2, Far cry 3, War thunder ook spelen op deze pc?
  En mischien op hoogste grafics ?

  Dank u wel
  Gr Mathias Gries

  • Ik heb de 8349 nog niet van binnen gezien, dus ik moet je het antwoord schuldig blijven. Maar mijn ervaring met voorgaande modellen doet met vermoeden dat het antwoord negatief is, en je dus de geheugenlatjes moet vervangen.

 15. Is deze pc goed voor gewoon normaal gebruik en voor spelletjes zoals stronghold.
  ik wil weten of hij echt voor mij

  • Ja hoor, Stronghold gaat je geen problemen opleveren. Dat is intussen toch al een paar jaar oud dacht ik, ik vond toch geen nieuwere versie.

 16. Hey
  Ik speel world of warcraft op een laptopje en zag nu deze medion in het bladje van aldi. Is deze pc daarvoor geschikt ik ben hier zelf leek in en daarom deze vraag;) hij moet niet op de hoogste instellingen staan daar hecht ik geen belang aan enkel aan vlot spelplezier. Hopelijk heb ik nog reactie voor morgen vroeg 😉
  Alvast bedankt

 17. Beste,
  ik speel regelmatig eens een spelletje genaamd counter-strike: global offensive . Nu werkt dit niet altijd even vlot omdat ik op de pc van mijn moeder FPS-drops heb van 60-70 fps naar soms maar 15 fps. wat zorgt voor een onaangename spelervaring.
  Specs : pc moeder (AMD A4-5300 , Graf : AMD radeon HD 7480D , 4 GB ram ,…)
  Nu is mijn vraag zouden de prestaties van de ALDi desktop hoger liggen dan waar ik nu op speel ? En hoe krachtig is de netwerk WIFI kaart.

  alvast bedankt voor uw respons
  met vriendelijke groeten,
  jorn

  • Dat zal wel beter werken dan op de laptop van je moeder (ik ben eigenlijk verwonderd dat het werkt op een Radeon HD 7480D) maar deze desktop is geen echte spelcomputer. Maar ja, waar trek je de grens? Als je de configuratie van Gamer leest (antwoord 6.1)… hij zal ook wel wat meer dan 399,- € betaald hebben.

   • Een kleine 2000€ om precies te zijn 🙂 Hiervoor heb je een heel krachtige pc die niet enkel voor gaming z’n nut heeft. Ook videoconversie gaat een stuk vlotter als je over meerdere grafische kaarten beschikt. Met een videoconversieprogramma (Cyberlink MediaEspresso bv.) dat SLI/Crossfire ondersteunt voor hardwarematige transcodering over meerdere gpu’s; gaat dit belachelijk snel. Hét grote verschil met een ‘standaard’ pc en een setup als de mijne hieronder vermeld; is dat je simultaan veeleisende programma’s kan uitvoeren. Daarom mag je je ook niet blind staren op theoretische benchmarks. Veelal zie je als resultaat dat Intel’s Haswell cpu’s opmerkelijk beter presteren in vgl met AMD FX (Vishera) cpu’s. Er zijn echter heel weinig sites die er expliciet bij vermelden dat bij multitasking (simultaan uitvoeren van meerdere programma’s) AMD FX cpu’s even snel of zelfs sneller zijn dan de veel duurdere Core I7’s. Ikzelf heb dus een fysieke 8-core FX 8350. Ik ben software-ontwikkelaar in opleiding en een Core I7 presteert inderdaad merkbaar beter per applicatie afzonderlijk. Als je echter een meer realistische kijk op het dagelijks gebruik in acht neemt; is het verschil kleiner of is m’n FX zelfs sneller. In die zin dat ik zonder problemen de programmeeromgevingen (oa Visual Studio) op de achtergrond kan laten draaien terwijl ik als pauze even een spel opstart. Als een reviewsite écht objectief is; gaan ze er altijd bij vermelden dat een AMD FX pas de brug maakt met een Core I7 als je meerdere veeleisende applicaties tegelijk uitvoert. Daar blinkt AMD zelfs in uit: de FX 8350 overklast qua multitasking prestaties zelfs de snelste Core I7 die 5x meer kost. Mijn eigen conclusie is altijd dat de meerprestatie die een Core I7 levert tov van een AMD FX niet in verhouding staat tot de (soms absurd hoge) meerprijs die je ervoor betaalt. Sommige reviewsites hanteren dan ook een ‘dubbele’ review politiek; eentje puur op prestatie en eentje op prestatie/prijs verhouding. Op die laatste blinkt AMD torenhoog aan de top. Jammer genoeg kijken veel mensen nog steeds enkel naar de absolute (kortzichtige) benchmarkprestatiecijfers.

 18. Hallo,
  Kan je hier dan een aparte grafische kaart inpluggen ( Type Nvidia GTX 580 )

  Waar kan ik ook de specificaties van het moederbord terugvinden a.u.b. ?

  Bedankt

  • Games pc nooit kopen in een winkel als de aldi. heb je geen geld voor een deftige setup; schaf een console aan :). Zelf ben ik een fervent pc gamer. Heb een AMD FX 8350 (8x 4Ghz), 32 Gb CL10 DDR3 1866 RAM,een dubbele AMD R9 280X in crossfire. 2 hybride HDD’s van 1 terabyte in raid0 en een Asus 990FX moederbord. Ik gebruik DimmDrive om al m’n games in te laden in een RamDrive. De CPU en de 2 grafische kaarten hebben alle drie hun eigen dedicated waterkoeling.
   Een configuratie als deze vereist een 1000 Watt voeding (liefst eentje met een 80+ gold efficiency label zoals ik gebruik)
   Om specifiek op jouw vraag te antwoorden: een GTX 580 vraagt net zoals mijn AMD R9 25 ampère op volle belasting. Je voeding moet dan minimaal 600 watt zijn. Als het goed is; zit er op de voeding van deze medion een overload protection want die gaat zeker getriggerd worden 🙂 Anders heb je klank en licht en een dode pc.

  • Zoals Gamer hierboven al schreef: een GTX 580 kan je er zeker niet insteken omdat de voeding te zwak is (350 Watt) en je hebt minimum 600 W nodig. Wat het moederbord betreft: Medion gebruikt meestal speciaal voor hen gemaakte moederborden van MSC waarvan je de gegevens nergens kunt vinden.

 19. hoi Rene ik heb 2 weken geleden de MD 8310 gekocht, maar woensdag komt de 8349. Nu mag ik hem nog ruilen. Zag wel dat de 8349 2 usb achter minder heeft. en geen Optical out.

  Ik heb echt geen verstand van zaken :(, en als ik Medion de vraag stel, welke is beter, krijg ik antwoord als: daar kan je niet echt iets overzeggen.
  Wat vind jij 8310 houden of de 8349 een kans geven??

  Kan de 8310 ook nog uitgebreid worden met een ssd? zoals je zegt over de 8349??

  groeten Henk

  • Als je de gegevens van die twee naast elkaar legt, dan zou ik de 8349 als opvolger van de 8310 bestempelen. Een SSD kan je hoogst waarschijnlijk ook in de 8310 steken, maar die heb ik nooit van binnen gezien (de 8349 wel). Het probleem voor mij is dat de AMD A10-7800 met de Radeon R7 zo nieuw zijn, dat we moeten gissen wat die gaan presteren. Van de APU uit de 8310 weet je intussen wat je er aan hebt.

   • De single-threaded CPU prestaties van de Kaveri reeks in het algemeen; ligt ergens tussen de Hasswell Core I3 en Core I5. Dus hier heeft AMD nog veel werk voor de boeg. De kloof met Intel op absolute single core performance blijft groot. Maar voor toepassingen die zwaar inzetten op multithreading en gebruik maken van AMD app-en bij uitbreiding de nieuwe HSA architectuur- leveren de Kaveri apu’s een pak indrukwekkender prestaties. HSA zal in de toekomst alle applicaties simultaan op de CPU en de iGPU laten uitvoeren. De geïntegreerde R7 maakt ook brandhout van alle concurrerende iGPU’s. Voor AMD zal het bepalend zijn of ontwikkelaars hun software aanpassen voor HSA. Hierdoor heeft de software toegang tot een veel hogere rekenkracht (4 CPU + 8 compute cores). De Kaveri A10 7800 haalt met HSA bijna 1 teraflops/sec aan rekenkracht. Als deze techniek voet aan grond krijgt; moet Intel misschien toch nog concurrentie verwachten in het high-end CPU segment.

 20. beste,
  is de desktop van woensdag a;s. in de aldi krachtig genoeg om mijn reisfilmpjes in hd vlot te monteren en te renderen?

  • Renderen, kan het: met zekerheid ja. Het hele probleem ligt in de definitie van ‘vlot’. Is dat echt een hobby van je en zit je daar hele avonden mee te werken, dan zou ik je en zwaardere CPU aanbevelen. Doe je dat maar sporadisch: ach ja, die paar minuten extra wachttijd…

 21. Hoi Rene, ik ben een jongen van 13 jaar en speel graag minecraft.
  Kan ik minecraft goed spelen op deze Medion 8349 van de Aldi?

  Laat het me graag snel weten 😉 Ga hem woensdag meschien al kopen.
  Vriendelijke groeten ZP0W3RSLZ

  • ik hing net het zelfde vragen want ik wil hem ook gebruiken voor minecraft en ga hem ook misschien woensdag halen

   • Ik verwacht dat Minecraft zelfs in “optimal” nog vlot zal lopen.
    De grafische kaart kan dat wel aan, maar de HD kan je wel parten spelen in die zin dat wanneer de data van de harde schijf gelezen worden, het spel heel even kan haperen; maar minecraft is geen race-spel, dus echt storen zal dat wel niet. Anders kan je de setting nog altijd op “good” zetten.

 22. Hallo,

  Ik heb ook interesse in de medion, maar wat kan die grafische kaard eigenlijk aan? Zelf speel ik ook grqag eens een spelletje, zoals call of duty bv. Kan deze pc het laatste spel van call of duty aan, of moet ik de oudere games aanschaffen?

  Alvast bedankt voor jullie hulp, want ik ben echt een leek als het aankomt van al die nummerkes.

  Mvg

  • De geïntegreerde R7 is op zich niet voldoende voor recente games. Belangrijk om even te vermelden: om gebruik te kunnen maken van dual graphics (iGPU + discrete GPU in crossfire) dien je de Kaveri te combineren met een R7 240 of een R7 250. Voor andere modellen biedt AMD geen dual graphics ondersteuning. Mijn advies zou zijn om een R7 250X op de kop te tikken. De R7 250X (let op de X want een gewone 250 is de helft trager) is een rebranded Radeon 7770 Ghz editie. Deze kun je voor zo’n honder euro aanschaffen (een 20€ meer voor de 2 gigabyte versie). Ook raad ik aan om als je een ander model zou kopen: de hoeveelheid grafisch geheugen verandert ZO GOED ALS NIETS aan de absolute GPU prestaties; het laat enkel toe om in hogere resoluties te spelen en bepaalde beeldoptimalisaties die extra pixels renderen (bv. multi- en supersampling) in een hogere kwaliteit in te stellen. De bandbreedte van de geheugenbus en snelheid daarentegen is wel doorslaggevend voor de GPU prestaties. Dus bv. een GPU met 1 Gb DDR5 presteert merkbaar sneller in vgl. met eenzelfde GPU met 2 Gb DDR3.

 23. hallo,
  ik heb een vraag over deze computer die a.s woensdag uit komt bij de ALDI de PC MD 8349 zit hier een videokaart bij in zodat onze zoon zijn spelletjes van farming simulator kan spelen??

  ik hoor graag een reactie van u terug.
  dank u wel.
  groetjes aita

  • Ik heb de minimum system requirements van farming simulator gecheckt en dat zou voor deze APU (AMD A10-7800 met Radeon R7) geen enkel probleem mogen zijn.
   Veel spelplezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.