Nieuwe Samsung Android-tablet heeft A4-formaat

6
De nieuwe Samsung Galaxy NotePro SM-P900 Android-tablet heeft een 16:10 scherm met een diagonaal van 12,2-inch (ca. 31 cm) ofwel zo groot als een vel A4. De SM-P900 wordt geleverd met een pen waarmee je op het scherm kunt tekenen en schrijven.

De Android 4.4 ‘KitKat’ Galaxy NotePro met 12,2-inch scherm heeft een Exynos 5 processor met acht processorkernen (“octacore”). Vier processorkernen werken aan 1,9 GHz en vier bijkomende cores draaien aan 1,3 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3GB en de interne opslag is 32GB groot.

Het A4-scherm heeft een resolutie van 2.560 x 1.600 pixels en een pixeldichtheid van 243 ppi, maar een beetje minder dus dan de pixeldichtheid van het kleinere scherm van de Apple iPad Air (264 ppi). Rond het scherm van de Samsung Galaxy NotePro zit slechts een dun kader, zodat deze A4-tablet er al met al nog slank uitziet, ook al omdat dit apparaat slechts 7,95mm dun is.

Ook het gewicht valt met 753 gram goed mee in verhouding tot zijn omvang. De achterkant heeft trouwens een afwerking met een lederuitzicht, om hem te beschermen tegen krassen en scheuren.

Samsung GalaxyNote SM-P900

Samsung GalaxyNote Pro SM-P900 (© ; licentie: )

Ondanks het grote scherm en de krachtige cpu gaat de 9500 mAh batterij van de SM-P900 toch ruim 13 uur mee voor internetgebruik en tot 11 uur voor het afspelen van video’s.

Dankzij de meegeleverde S-Pen kun je op het scherm notities of schetsen maken. Daarvoor geschikte apps zoals Actie Memo en Plakboek zijn standaard geïnstalleerd. Je kunt de S Pen ook gebruiken om bijvoorbeeld een nieuw venster te openen in elke gewenste grootte.

Zo kun je twee taken tegelijk uitvoeren, bijvoorbeeld een document raadplegen en tegelijk een berekening maken op de rekenmachine. Werk en privé houd je gescheiden door aparte startschermen te configureren waar je snel tussen schakelt.

De Samsung Galaxy NotePro SM-P900 Android-tablet heeft een 2-megapixel camera op de voorkant en een 8-megapixel camera op de achterkant. De draadloze netwerkverbinding ondersteunt ook snelle Wireless-AC verbindingen tot 1300 Mbit/s. Bluetooth 4.0 en GPS zijn eveneens aanwezig.

Verder heeft deze tablet een MicroUSB 3.0 aansluiting die MHL ondersteunt (voor het aansluiten op een monitor of tv) en kun je het interne geheugen met maximaal 64GB uitbreiden door middel van een MicroSD-geheugenkaartje.

De WiFi-versie van de Samsung Galaxy NotePro SM-P900 Android-tablet kost €750 en is vanaf 11 februari verkrijgbaar in witte en zwarte uitvoering. De WiFi+4G-versie kost €900 en is alleen in zwarte uitvoering verkrijgbaar. De 4G versie komt later op de markt en heeft een iets tragere Qualcomm Snapdragon 800 quadcore processor die aan 2,3 GHz draait.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

6 REACTIES

 1. Welk ANDROID-toestel is momenteel aan te raden om als partiturenbibliotheek te dienen EN om de papieren-partituur te vervangen. Een A4 formaat is noodzakelijk omdat het tijdens de uitvoering op de lessenaar moet blijven liggen en voldoende groot notenbeeld tonen.
  Het moet ook mogelijk zijn om notities te nemen tijdens de repetities en eventueel opnames te maken.

 2. beste

  ik heb een samsung galaxy note pro 12.2 sm-p900 (wit) 32 gb
  en ik wil er android af en windows 7 of 8 op zetten waar koop ik dit in download link (want tablet heeft geen cd lade)

  mvg walter

 3. Het A4-formaat heeft een diagonaal van 14,37 inch, dus het besproken tablet is bepaald niet zo groot als A4. Maar ik denk dat het groot en scherp genoeg is voor het lezen van de vele pdf’s in A4-formaat die op het internet te vinden zijn.

  • Dat klopt, René, maar meestal bevindt de tekst op een A4-pagina zich toch binnen een bladspiegel van minder dan 31 cm diagonaal. Dus dit scherm benadert het A4 formaat toch sterk, al is het niet één-op-één A4.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.