Home Hardware

Aanraakscherm herkent vingerafdrukken van verschillende gebruikers

0
36
Disney Research toont met een prototype hoe een touchscherm onderscheid kan maken tussen de vingerafdrukken van meerdere gebruikers.

Capacitive Fingerprinting maakt van een touchscherm of ander interactief oppervlak een muti-user, multi-touch interface. De huidige generatie touchschermen kunnen verschillende contactpunten herkennen, maar niet de persoon die het apparaat aanraakt. Onderzoekers van Disney Research hebben een prototype ontwikkeld dat voor het identificeren van de vingerafdrukken elektrische frequenties gebruikt. Lichamen verschillen in botdichtheid en spiermassa en ook het dragen van andere kleren en zelfs schoenen geeft iedereen een unieke signatuur waardoor het scherm verschillende personen kan herkennen ook als ze meerdere vingers gebruiken.

Capacitive Fingerprinting

Capacitive Fingerprinting (© ; licentie: )

Het Capacitive Fingerprinting-systeem van Disney vraagt wel dat het scherm telkens opnieuw gekalibreerd wordt als een persoon het wil gebruiken. Door met een vinger een inlogtoets in te drukken kan het systeem het profiel van een gebruiker herkennen uit eerder opgeslagen gegevens. Ook is het systeem gevoelig voor hoe een gebruiker verbonden is met de vloer: als hij bijvoorbeeld inlogt terwijl hij zit en vervolgens rechtstaat kan de herkenning falen.

Disney ziet toepassingen voor Capacitive Fingerprinting voor werkplekken waar wordt samengewerkt en beveiliging, maar uiteraard ook voor het gezamelijk spelen van games op één scherm. Voorlopig gaat het nog maar om een prototype. Een Engelstalige video geeft meer uitleg:

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.