Home Hardware

Aluminium Gigabit NAS met 6TB opslagcapaciteit

0
136
Freecom introduceert een tafel-NAS waarin twee verwisselbare harde schijven passen voor een maximale centrale opslagcapaciteit van 6TB. De netwerkschijf heeft zowel Gigabit Ethernet- als USB 3.0-aansluitingen en kan gegevens ook delen met mobiele apparatuur zoals smartphones en tablets.

De nieuwe Freecom SilverStore 2-Drive NAS heeft een compacte aluminiumbehuizing waarin twee SATA-schijven passen voor een maximale opslagcapaciteit van 6TB. Hij wordt aangedreven door een 1 GHz Marvell 6283 processor die weinig stroom verbruikt. Je verbindt hem via de Gigabit Ethernet-aansluiting met je thuisnetwerk. Deze NAS heeft ook een USB 3.0 aansluiting op de voorkant waarop je een externe USB-schijf kunt aansluiten. Aan de achterkant zijn er nog twee extra USB 2.0-poorten.

Privé cloud
De SilverStore 2-Drive NAS heeft Tonido Private Cloud-software aan boord waarmee je een ‘home cloud’ kunt maken, zodat je je gegevens naar keuze kunt delen met een smartphone, een tablet of een draagbare computer. Een BitTorrent-client is eveneens ingebouwd. Ook een FTP-server is aanwezig. Apple File Sharing wordt ondersteund door ‘Transmission backup’ en een iTunes server. Freecom SilverStore 2 drives NAS

Game consoles
De NAS is compatibel met UPnP en DLNA en kan dus mediabestanden uitwisselen met bijvoorbeeld tv’s, gameconsoles of mediaspelers in het thuisnetwerk. De twee interne schijven kunnen ingedeeld worden in RAID0, RAID1 of als apart aan te spreken harde schijven. (Wat is RAID?) Het is ook mogelijk slechts één harde schijf in het toestel te plaatsen. De harde schijven zijn ‘hot swappable, zodat je ze kunt verwisselen terwijl de NAS in werking is.

Prijzen
De Freecom SilveStroe 2-Drive NAS wordt geleverd in uitvoeringen met een opslagcapaciteit van 2, 3 of 6 TB die respectievelijk 289, 359 en 639 euro kosten.

Foto van Freecom
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.