Home Multimedia

Opgevoed door een draak

0
39

Dappere ridder
Dan maar beginnen met het echte verhaal. De hoofdpersoon in Drakengard 2 is een jongeman genaamd Nowe. Nowe heeft geen ouders meer en is opgevoed door een draak, genaamd Legna. Nowe werkt als een dappere ridder voor een koning. Maar wat blijkt, de koning houdt zich bezig met allerlei duistere praktijken! Geen zuivere koffie dus en Nowe besluit tot actie over te gaan.
Nowe loopt over naar de rebellen die geleid worden door een jongedame en laat dat nou net helemaal het type zijn waar Nowe op valt. Niet echt een origineel verhaal dus.

drakengard2_2.jpg

De missies die Nowe in het spel moet volbrengen kunnen zich op de grond of in de lucht afspelen. In de lucht vlieg je op de draak Legna en kun je een soort vuurballen schieten. Helaas zijn de spelonderdelen in de lucht meestal niet echt afwisselend te noemen. Je vliegt wat rond op je draak en ziet opeens wat vijanden opdoemen in de lucht, de opdracht is dan: wat vuurballen gebruiken om ze uit de lucht te schieten en op naar de volgende missie.
Dit had niet eens saai hoeven zijn als de gevechten nog op een of andere manier spannend waren geweest. Helaas zijn de missies in de lucht wel vrij saai en dat komt met name door de vijanden. De vijanden zijn soms gewoon zwevende kubussen die niks terugdoen of stil hangende luchtballonnen.

drakengard2_7.jpg

Een ander voorbeeld van een missie: Op een gegeven moment vlieg je met je draak door een vallei en kun je opeens niet verder omdat er een berg rotsen de weg blokkeert. Ik vlieg een beetje rond en snap er niks van, die draak kan er toch gewoon overheen vliegen? Maar nee, om onduidelijke redenen kan de draak opeens niet meer zo hoog vliegen. Wat moet ik dan doen? Dan zie ik tijdens het rondvliegen doorzichtige kristallen hangen, ik schiet er op. Ik krijg een filmpje te zien van de berg rotsen die instort. Puzzel opgelost, op naar de volgende missie.