Home Bedrijven

Gelikter contactbeheer bij nieuwe Novell GroupWise

0
42

Biedt Novell GroupWise 8 voldoende nieuwigheden om een upgrade bijna verplicht te maken? En kan het opboksen tegen de almachtige concurrentie van Microsoft (Exchange+Outlook) en IBM (Lotus Domino+Notes)?
Novell GroupWise 8
Als u denkt aan informatiesamenwerking rond e-mail, contacten en agenda’s, wat komt dan als eerste bij u op? Het zit er dik in dat u spontaan denkt aan de Exchange- en Outlook-combinatie van Microsoft. Lotus Domino plus Notes van IBM is dan een sterke tweede.
Novell is echter ook al heel lang op diezelfde groupware-markt actief met GroupWise. Als u al sterk Novell-centrisch werkte in uw onderneming, ligt GroupWise natuurlijk voor de hand en is de combinatie met Novell-besturingssystemen en andere applicaties nauwelijks te verslaan. 

Groupwise 8 bèta
Novell brengt ergens dit jaar GroupWise versie 8 op de markt. Dat had eigenlijk al eind november van vorig jaar moeten gebeuren, maar de release is klaarblijkelijk uitgesteld. Hierover is verder weinig informatie te vinden en Novell heeft nog geen officiële nieuwe releasedatum voor de nieuwe versie van GroupWise aangekondigd. Afgaande op documenten op de website van Novell (sorteer de lijst op ‘Most Recent’) moeten we de release echter niet voor medio 2008 verwachten.

Koppig
Maar daarbuiten blijkt GroupWise niet zo populair. Veel daarvan heeft te maken met een typische koppigheid van Novell die we ook nogal eens bij Microsoft aantreffen: namelijk de eigen technologieën aan klanten opdringen, ook als die klanten daar niet om staan te springen. GroupWise steunde tot nog toe namelijk heel sterk op