Home Hardware

Schetsen, tekenen en schilderen op iPad

2
236
Met de nieuwe Wacom Intuos Creative Stylus kun je tekenen, schilderen en schetsen op een Apple iPad. De drukgevoelige pen herkent maar liefst 2.048 drukniveaus.

Wacom, specialist inzake pentabletten, brengt met de Intuos Creative Stylus een eenvoudigere en goedkopere manier uit om digitaal te tekenen en te schilderen dan een professionele pentablet.

Deze drukgevoelige stylus werkt op Apple iPads en geeft je daar volgens de fabrikant een “realistische pen-op-papierervaring”, mede dankzij de 2.048 verschillende drukniveaus waarop de pen kan reageren.

De geborstelde aluminium stylus is beschikbaar in zwart of blauw/zwart en wordt geleverd in een stijlvol doosje met twee reservepunten, waarin ook plaats is voor een reserve AAAA-batterij. (Een quad-A batterij is een kleinere, dunnere en moeilijker in de gewone winkel te vinden versie van de bekende triple-A batterij.)

De stylus kan worden gebruikt met allerlei teken-apps voor iOS, waaronder Wacom’s gratis Bamboo Paper app die een papieren schetsboek emuleert op het scherm van 3de- en 4de-generatie iPad’s en de iPad mini.

Wacom Intuos Creative Stylus

Wacom Intuos Creative Stylus (© ; licentie: )

Versie 2.0 van Bamboo Paper laat je toe om je schetsen te delen op Tumblr of Dropbox. De app herkent nu beter wanneer je je handpalm op het scherm van de iPad laat rusten en zal dit dan negeren, zodat je rustig kunt verder tekenen.

Andere apps waarmee de Wacom Intuos Creative Stylus voor Apple iPad samenwerkt zijn Autodesk SketchBook Pro, Ambient Design Art Rage, Savage Interactive ProCreate en Psykoopaint.

Technisch verloopt de verbinding tussen de pen en de iPad via de ingebouwde Bluetooth 4.0 verbinding van beide apparaten. Dankzij het lage stroomverbruik van Bluetooth 4.0 kun je de stylus dagenlang gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid
De Intuos Creative Stylus kost €99,90 en is verkrijgbaar via de Wacom eStore en bij diverse winkels.

Foto van Wacom
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

2 REACTIES

  1. Ik weet, iedereen is slim genoeg maar veiligheids halve misschien even bij vermelden dat het niet op een iPad2 werkt, wegens geen BT 4.0 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.