Home Audio / Video

Polaroid instant camera herleeft in digitale vorm… ongeveer

0
31
Carbon, een bedrijf gevestigd in Hong Kong, lanceert een digitale camera die het uitzicht heeft van een van Polaroids bekendste instantcamera’s, maar dan in mini-uitvoering.

Carbon fabriceert allerlei gadgets. Met de Carbon one mini hebben ze een camera ontworpen die als twee druppels water lijkt op de iconische Polaroid Time-Zero OneStep (SX-70 Rainbow) instantcamera die in 1981 werd gelanceerd. Alleen past de digitale versie die Carbon ontwikkelde in de palm van je hand: hij meet immers 66 (b) x 72 (d) x 48 (h) mm en weegt 59 gram.

Carbon one mini

Carbon one mini (© ; licentie: )

De Carbon one mini is een 5 megapixel cameraatje. Hij is uitgerust met een kleine View Finder om een onderwerp in beeld te nemen en kan foto’s in retrostijl maken (eventueel met een witte rand zoals de Polaroid).

De camera ondersteunt MicroSD geheugenkaartjes tot 32 GB, heeft een mini-USB-aansluiting voor aansluiting op pc of printer en ondersteunt ook PictBridge. Hij werkt met twee AA-batterijen. Onder Windows kan je deze camera ook gebruiken als webcam.

Prijs en beschikbaarheid
De Carbon one mini digitale camera is te koop in witte, zwarte of roze uitvoering. Op het internet vonden we een prijs van $ 125 (onder meer hier).

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.