Home Hardware

Muizenissen in de lucht

1
52

iets lastiger; om bijvoorbeeld terug te keren naar een vorige pagina met de "Back"-knop moet je je middenvinger naar achteren bewegen en dan klikken: een knop op de zijkant zou voor die functie handiger zijn geweest. Ook hier baart oefening kunst en is het wellicht een kwestie van gewoonte.

 

Rolwiel
Het scroll-wiel is overigens vervangen door een vingerlang aanraakgevoelig vlak; standaard staat die te gevoelig ingesteld, maar je kunt dit gelukkig aanpassen in de SetPoint-software.

Logitech SetPoint software

Logitech MX Air muis in oplaadstandBatterij
De MX Air heeft een vaste Li-Ion batterij die het in onze test meer dan een week op een volle lading uithield. Set Point waarschuwt je ook wanneer de batterij leegraakt en geeft je een schatting van hoeveel dagen je nog verder kunt werken zonder de batterij opnieuw op te laden in de meegeleverde houder. Een visuele aanduiding van de batterijstand op de muis zelf ontbreekt.

Afwerking
De blinkend zwarte afwerking wordt gauw vuil door vettig vingerafdrukken. Logitech levert echter standaard een poetsdoekje mee om de vingerafdrukken te verwijderen.

Conclusie
De Logitech MX Air muis is innovatief en heeft een mooi design, maar voor gewoon bureaugebruik bestaan er betere muizen. De MX Air is ook fors duur (€ 149,99). Omdat deze muis zo vernieuwend is, geven we hem toch 3,5 sterren.
Adviesprijs
€ 149,99.
Systeemvereisten
Microsoft Windows XP of Windows Vista.

1 REACTIE

  1. Ik heb sinds een week deze mooie Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse samen met de Logitech diNovo Edge toetsenbord.
    Ik ben er erg blij mee en alles werkt naar behoren, heb het toetsenbord nog niet hoeven op te laden sinds het uit de verpakking is gekomen, daar in tegen de muis al 2x deze hield het met een volle lading het maar 3dgn uit.
    Volgens jullie test hield jullie muis het wel 7dgn vol, waar zit het hem in en wat is de gebruiks duur van de muis geweest, wat hebben jullie gedaan en hoelang op een dag gebruikt.
    Voor een accu muis vind ik 3dgn erg teleurstellend terwijl dit een erg dure en zeer mooie muis is.
    Volgen gegevens op het net zou het toetsenbord het op een volle lading het zeker twee maanden moeten doen, nu maar hopen dat dat wel klopt, want ik weet niet hoe vaak de accu’s op te laden zijn.
    Zou hier graag reactie op willen hebben om uit te vinden of hier een wezelijk verschil is die er onder de zelfde muisen blijkbaar schijnt te zijn, en om te kijken of er hier mogelijk iets fout is aan mijn muis.
    Mvg H Verhaaf te Voorburg (Z-H)

Comments are closed.