Video toont de wonderlijke dans van poeder op geluidsgolven

0
Cymatics is een korte videoclip van de Duitse regisseur Susi Sie waarin ze de bewegingen registreert van lycopodiumpoeder dat reageert op de vibraties van een stereoluidspreker.

Cymatics, de titel van de videoclip, verwijst naar de wetenschap van golfverschijnselen in licht en geluid. Door materialen, zoals poeders en vloeistoffen, te laten vibreren op geluidsgolven worden ze zichtbaar gemaakt.

Cymatics © Susi Sie

Cymatics © Susi Sie (© ; licentie: )

De Duitse regisseur en kunstenaar Susi Sie verkent in haar werken de fysieke en wiskundige natuur van ongebruikelijke vormen, stoffen en materialen. Ze gebruikt daarbij enkel analoge technieken en geen computeranimaties.

Voor Cymatics gebruikte ze lycopodiumpoeder, een zeer fijne substantie die bestaat uit de sporen van de plant Lycopodium of wolfsklauw. Het poeder wordt in verschillende toepassingen gebruikt en is bijzonder ontvlambaar. In de jaren ’60 van de vorige eeuw experimenteerde de Zwitserse natuurkundige Hans Jenni al met het poeder om de patronen van geluid zichtbaar te maken.

Sie liet het poeder bewegen op de vibraties van een stereoluidspreker die geluid afspeelt bij 50 Hz. Ze maakte hiervan opnames vanuit verschillende hoeken met een Canon EOS 5D camera en een 100mm macrolens.

Het resultaat is de wonderlijke videoclip Cymatics waarvoor CypherAudio de bijpassende muziek leverde:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.