Home Internet / Diensten

Draadloze Skype telefoons

0
47

we maar een paar seconden de "desktop" van de telefoon te zien voordat hij zichzelf alweer uitschakelde en ongeacht of we nog bezig waren toetsen in te drukken of niet. Jammer!

NetGear Cordess Phone with Skype SPH 200D
De SPH 200D ligt heel wat minder makkelijk in de hand omdat hij zo groot is. We begrijpen niet goed waarom: hij had volgens ons best in hetzelfde fysieke formaat gekund als de SPH 101. Zijn kleurenschermpje is kleiner dan dat van zijn broertje. De SPH 200D werkt met een basisstation zoals iedere DECT-telefoon. Dat basisstation heeft een netwerkaansluiting en gaat standaard proberen een adres te krijgen via dhcp. Dat liep bij ons niet van een leien dakje: de netwerkaansluiting van het basisstation bleek niet erg compatibel met de 3Com-switches die wij gebruikten. Uiteindelijk kregen we het aan het werken, maar slechts aan 10 Mbit/s.

NetGear SPH200d
Netgear SPH 200D

Via het instelmenu van de telefoon kun je desgewenst de netwerkinstellingen aanpassen. Je stelt via een ander menu jouw Skype-configuratie in en dan kun je bellen. Omdat het basisstation een gewone analoge telefoonaansluiting heeft, kun je daarmee nog opgebeld worden en zelf naar buiten bellen voor noodnummers. Met de SPH 101 kun je geen noodnummers bellen omdat die immers uitsluitend via internet werkt.

Conclusie
Een echte draadloze telefoon voor Skype zal er doorgaans een van het DECT-type zijn ofwel een WLAN-type. In beide gevallen kunnen de toestellen Netgear ons charmeren.
Adviesprijs

– NetGear Skype Phone SPH 101: € 199
– NetGear Cordess Phone with Skype SPH 200D: € 199