Home Hardware

Als snel niet goed genoeg is

1
33


Dell Precision M90 vooraanzicht

Grafisch
Op grafische vlak is er de keuze tussen twee soorten PCI Express videokaarten van Nvidia: een Quadro FX 1500M met 256 MB videogeheugen of een Quadro FX2500M met 512 MB videogeheugen. In ons testexemplaar stak de zwaardere en duurdere FX2500M.
Deze videokaarten zijn bedoeld voor werkstationtoepassingen en bieden ook speciale ondersteuning voor de grafische standaard OpenGL die vaak wordt gebruikt door professionele ontwerpsoftware van het CAD/CAM type (Computer Aided Desing / Computer Aided Manufacturing). 

Communicatie
Modem, draadloos netwerk (Wi-Fi 802.11 a/b/g), gigabit Ethernet en Bluetooth zijn allemaal van de partij, het laatste als optie en overigens niet aanwezig bij ons testexemplaar. De Wi-Fi chip in ons testexemplaar was van Intel, dat handige Proset/Wireless software meelevert waarmee je vlot kunt in verbinding treden met verschillende draadloze netwerken. Daarbij is het ook mogelijk profielen aan te maken. De draadloze radio kun je snel in- en uitschakelen door de Fn en F2 knoppen tegelijk in te drukken.

Toetsenbord en aasluitingen
Het toetsenbord neemt minder dan de helft in beslag van de onderste helft van de notebook; Dell had met wat moeite vast nog plaats kunnen vinden voor een apart numeriek blok, dat nu helaas ontbreekt. De aanslag van de toetsen is uitstekend. Een g-knopsmuis ontbreekt.
Het Dell DualPoint aanwijsvlak werkt goed; het heeft drie muisknoppen. Links en recht van dat aanwijsvlak is er meer dan voldoende plaats om je polsen te laten rusten. De stereoluidsprekers zitten onder de polsrusten, met de geluidsroosters op de schuin afhellende voorkant. Daar bevinden zich in het midden ook nog zeven multimediaknoppen waarmee je bijvoorbeeld een cd of dvd kunt starten en tijdens het afspelen manipuleren.

1 REACTIE

Comments are closed.