Dikke kanjer over hardwaresjores

0

Na het lezen van deze dikke kanjer weet je alles over computers. Je kunt dan ook met kennis van zaken op pad gaan om eventuele uitbreidingen te kopen zonder het risico van een miskoop te doen.
pcond_en_uitbr
Zowat alles komt aan bod: BIOS, moederbord, CPU, geheugen, grafische kaart, alles over SCSI, je beeldscherm, harde schijf, cd-rom en cd-rewriters en geluidskaarten. Verder leer je ook alles over de verschillende aansluitingen aan je pc en wat je best gebruikt om een reservekopie te maken van je systeem. Het boek bevat ook een korte introductie over scanners. Er komen ook modems en ISDN-kaarten aan bod, evenals een hoofdstukje over printers en zelfs de behuizing van je pc wordt niet vergeten. Het boek eindigt met een introductie over het opzetten van een klein netwerkje en een Windows 98 systeemgids waarin je leert hoe je in noodsituaties je koelheid kunt bewaren.

Schat
Het boek bevat dus een schat aan informatie. Jammer genoeg is het zetduiveltje in zijn goeie doen. De auteurs geven af en toe ook koopadvies en dat maakt de actualiteitswaarde van het boek extra gevoelig. Een cd-rom met een goeie 100 MB met allerlei hulpprogramma’s krijg je cadeau, maar men vond het blijkbaar niet nodig wat meer te vertellen over de inhoud en dat staat slordig. Nu lijkt het eerder op een hoopje shareware waarvan je het nut niet kent en dat op het allerlaatste moment is toegevoegd. Je zult dus zelf moeten uitvlooien welke programma’s nuttig zijn.

Conclusie
Dit boek is voor wie meer wil weten over alle ins en outs van zijn pc een goede handleiding en naslagwerk, maar je moet wel wat zetduiveltjes voor lief nemen en de kooptips zijn niet altijd actueel of op de Benelux-markt gericht. Soms herken je nog de Duitse afkomst.
Systeemvereisten
PC Onderhoud en Uitbreiding / Jürgen Adams ; Martin Koch. — Brussel ; Haarlem : Easy Computing, 1999. — 1022 p., ill., cd-rom. — ISBN 90-5167-255-1 paperback ; 37,16 EUR