Home Multimedia

Knokken met cartoons

1
35

De meeste platformgames missen diepgang en veel beat-em up’s ontbreekt het aan de nodige humor. Kung Fu Chaos combineert deze twee aspecten, maar is dit wel een goed idee? Diskidee mengde zich in het gevecht.
kungfu1
Tot nu toe hebben cartoon-achtige games met een snufje humor het nog niet zo goed gedaan op de relatief nieuwe Xbox console. Maar de aanhouder wint en de volgende poging van Microsoft vinden we in Kung Fu Chaos, een platformspel met kleurrijke vechtersbaasjes die allerlei razendsnelle moves en combo’s uitvoeren om de tegenstander(s) te verslaan. De interface van het spel is in jaren 70 retrostijl en dit is goed te zien aan de nagebootste inferieure beeldkwaliteit van die periode.

That’s a wrap!
Nadat je de tutorial hebt gevolgd en zoals bij veel andere Xbox-games overspoeld bent met info over de controls en knoppen, is het tijd geworden om te gaan knokken! Centraal in het spel staat het karakter van een stereotiep regisseur genaamd Shao Ting. Onder zijn commando en gebruik makend van zijn filmkennis is het de bedoeling om met zoveel mogelijk stunts en vechtbewegingen je opponenten uit te schakelen en het level te voltooien. Wanneer je dit gedaan hebt, is het mogelijk om een bewerkte filmvariant te zien, eigenlijk een soort herhaling van je vechterskunsten, maar dan met allerlei speciale effecten en camerahoeken die door de regisseur zijn toegevoegd. Het spel heeft bij aanvang de keuze uit zeven verschillende karakters waarvan er later nog twee ‘unlocked’ kunnen worden. Elk karakter heeft zijn/haar eigen (speciale) bewegingen die je goed onder de knie moet hebben om de tegenstander te verslaan. Gelukkig is er een ‘free for all’ modus waar je kunt oefenen totdat je erbij neervalt.

Geniet van het uitzicht
Wat direct opvalt aan KungFu Chaos is dat het spel er ontzettend gelikt uitziet. De ontwikkelaars hebben duidelijk getracht om de gehele presentatie van het spel net wat te overdreven neer te zetten om er zeker van te zijn dat de boodschap overkomt. Het spel biedt 21 verschillende scenario’s waarin je kunt spelen, gaande van een ondergaande Titanic tot een parodie op ‘Close Encounters of the First Kind’. Omdat bij veel filmsets de omgeving verandert, is het noodzakelijk om niet alleen te vechten, maar ook door de level heen te bewegen. Vaak om meteoren of Jurassic Park-achtige dinosaurussen te ontwijken. Aan variatie en verassingen ontbreekt het absoluut niet bij KungFu Chaos.
Het spel is niet alleen grafisch imponerend, het geluid mag ook gehoord worden. Er is namelijk gebruik gemaakt van geluidsfragmenten van cultfilms zoals Bruce Lee’s ‘Enter the Dragon’. Tijdens het spel zelf hoor je allemaal cartoon-achtige geluidseffecten en humoristische opmerkingen van de regisseur. Elke vechter heeft de optie om een tegenstander die tegen de grond is geslagen, de huid vol te schelden. Hierdoor is de schade aan de tegenstander nog een stuk groter te maken. Wie zei nou ook alweer dat schelden geen pijn deed?

Spelervaring
Zeker als je het spel nog niet vaak hebt gespeeld, kan KungFu Chaos al snel overkomen als een chaotisch tafereel van gekleurde tekenfilmkarakters. Maar zodra je wat meer handigheid en overzicht krijgt, is het een zeer verslavend spel. Er valt genoeg te ‘unlocken’ en geen enkel level is saai of ééntonig te noemen. Alle levels die je in de singleplayer modus kunt spelen, zijn ook beschikbaar voor multiplayer games. Zo kun je samen met drie andere Kung Fu maatjes tegen elkaar of de computer vechten.

Conclusie
Ben je op zoek naar een alternatief op Dead or Alive 3, dan is Kung Fu Chaos geen optie. Zoek je echter wat meer actie in een Mario-achtig platform spel, dan is Kung Fu Chaos zeker een aanrader. De variatie in levels en de gedetailleerde uitwerking hiervan zijn erg mooi. De humor in het spel werkt versterkend en zowel in single player als multiplayer is het dolle pret. Let’s fight!!!!

Officiële site van het spel: www.kungfuchaos.com
Ontwikkelaar: Just Add Monsters
Uitgever: Microsoft

Adviesprijs
39,90 euro
Systeemvereisten
Xbox spelconsole

1 REACTIE

Comments are closed.