Home Hardware

Galaxy Tab is alternatief voor grotere en zwaardere iPad

0
Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab (© ; licentie: )

Samsung’s Galaxy Tab tablet heeft alles en zelfs meer dan de Apple iPad in een kleinere en lichtere verpakking. Maar is deze Android-gebaseerde tablet echt een alternatief voor de zeer populaire iPad? DiskIdee heeft de Galaxy Tab een maand lang intensief gebruikt en denkt van wel… afhankelijk van wat je als gebruiker van een tablet verwacht.

De Samsung Galaxy Tab is kleiner en lichter dan de Apple iPad en gebruikt een andere besturingssysteem, namelijk Google Android. Een tablet is in essentie een draagbare pc met een aanraakgevoelig scherm als enige of belangrijkste invoerapparaat. De Galaxy Tab heeft dezelfde functionaliteit als de iPad. Je kunt er in je luie zetel mee surfen op het internet, video’s bekijken, audio beluisteren, games op spelen, hem gebruiken als navigatiecomputer en zijn functies uitbreiden met allerlei apps (kleine programma’s; lees er meer over in Het nieuwe goud van de softwaresector). De Galaxy Tab biedt echter ook nog wat méér dan de iPad, zoals twee ingebouwde camera’s, ondersteuning voor DLNA zodat je hem bijvoorbeeld draadloos aan je tv kunt koppelen en een ingebouwde gsm. Jawel, dit is ook een mobiele telefoon waarmee je dus gewoon kunt bellen. Je moet dan wel een Bluetooth-oortje of de meegeleverde bekabelde headset gebruiken. Samsung levert ook een handige app bij het apparaat waarmee je soepel kunt sms’en (Handcent SMS).

In de verpakking
In de opvallende compacte verpakking vinden we naast de Galaxy Tab zelf nog een usb-voeding, een usb-verbindingskabel, oortjes, een Nederlandstalige Snelstartgids en twee mini-cd’s met drivers, software en volledige handleiding. De software werkt uitsluitend onder Windows XP of hoger. Mac- of Linux-gebruikers hoeven niet te wanhopen, want je kunt de Galaxy Tab volledig gebruiken zonder enige software te installeren op je computer. Bovendien draait de Galaxy Tab Android en kun je dus de gewenste Android-tools voor MacOS of Linux gebruiken.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten